Chelsea nepomohol ani Lampard, Real sa výrazne priblížil k postupu

Futbalisti Realu Madrid sa tešia po góle Karima Benzemu.
Futbalisti Realu Madrid sa tešia po góle Karima Benzemu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. apr 2023 o 22:55

Proti Chelsea opäť skóroval aj Karim Benzema.

Liga majstrov - štvrťfinále, 1. zápas

Real Madrid - FC Chelsea 2:0 (1:0)

Góly: 22. Benzema, 74. Asensio

ŽK: Camavinga, Militao, Carvajal - Fofana, Kovačič

ČK: 59. Chilwell (Chelsea)

Rozhodca: Letexier (Fr.)

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga (71. Rüdiger) - Valverde, Kroos (84. Tchouameni), Modrič (81. Ceballos) - Rodrygo (71. Asensio), Benzema, Vinicius

Chelsea: Arrizabalaga - Koulibaly (55. Cucurella), Silva (75. Mount), Fofana - James, Kante (75. Gallagher), Fernandez, Kovačič, Chilwell - Sterling (65. Havertz), Felix (65. Chalobah)

MADRID. Futbalisti Realu Madrid spravili dôležitý krok k tomu, aby v druhej sezóne po sebe vyradili londýnsku Chelsea vo štvrťfinále Ligy majstrov.

V úvodnom zápase na domácom trávniku zvíťazili 2:0, pričom od 59. minúty hrali v početnej výhode po červenej karte anglického obrancu Bena Chilwella.

Španielsky brankár Kepa Arrizabalaga najskôr inkasoval z kopačky Karima Benzemu a po zmene strán ho prekonal aj jeho krajan Marco Asensio.

Chelsea, ktorú viedol bývalý hráč Frank Lampard, je tak vo veľmi ťažkej pozícii. Domáca odveta ju na štadióne Stamford Bridge čaká už o šesť dní.

Priebeh zápasu: Real Madrid - FC Chelsea

Obhajca trofeje Real stráca v La Lige na Barcelonu desať kôl pred koncom už 13 bodov, v Lige majstrov však potvrdzuje svoju silu v pohárových dueloch. Ukážkovým príkladom je osemfinálové vyradenie Liverpoolu (6:2 v súčte).

Úplne odlišné problémy majú "The Blues", ktorí sa v Premier League trápia a v minulom týždni nahradil trénera Grahama Pottera na lavičke Frank Lampard.

Prvú veľkú príležitosť mal už v 2. minúte hosťujúci Joao Felix, ktorý si nabehol za obranu domácich, ale Courtoisa neprekonal.

Štatistiky zápasu Ligy majstrov Real Madrid - FC Chelsea.
Štatistiky zápasu Ligy majstrov Real Madrid - FC Chelsea. (Autor: SofaScore)

V 13. minúte pohrozil "biely balet", keď si v šestnástke zasekol obrancu Benzema, jeho strelu však zlikvidoval brankár Kepa.

Domácich to však nemuselo mrzieť, pretože v 22. minúte predviedol strelecký inštinkt Benzema, ktorý doklepol loptu po zakončení Viniciusa - 1:0.

Real mohol svojmu súperovi odskočiť v 26. minúte na rozdiel dvoch gólov, keď sa do zakončenia dostal Vinicius, no jeho strelu na bránkovej čiare vykopol jeho brazílsky krajan Thiago Silva.

Madridčania vyslali v prvom dejstve do priestoru brány hostí až sedem striel, čo dokumentuje ich prevahu. Po hodine hry oslabil Chelsea obranca Chilwell, ktorý zatiahol ručnú brzdu pri úniku Rodryga a videl červenú kartu.

Domáci dokázali využiť prevahu o jedného muža v 74. minúte. Po rohovom kope zahranom na krátko sa presadil po necelých troch minútach na ihrisku umiestnenou strelou striedajúci Asensio, ktorý spečatil na 2:0.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea nepomohol ani Lampard, Real sa výrazne priblížil k postupu