Real Madrid? Toto je možno najlepší tím, aký som mal, jasal Ancelotti

Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. (Autor: SITA/AP)
TASR|23. okt 2022 o 12:39

Madridčania majú na čele tabuľky La Ligy.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili vo štvrtom zápase najvyššej španielskej súťaže za sebou.

O sobotnom triumfe v domácom stretnutí 11. kola nad FC Sevilla 3:1 rozhodli v rozpätí 79. a 81. minúty Lucas Vazquez s Federicom Valverdem. Obhajcu titulu obrala v novom ligovom ročníku o body zatiaľ jedine Osasuna Pamplona po remíze 1:1.

Tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti nemal k dispozícii zraneného kanoniera Karima Benzemu a duel sa mu v závere podarilo zlomiť striedaniami. Už v 5. minúte otvoril skóre kapitán Luka Modrič, ktorý tak oslávil svoje jubilejné 450. vystúpenie za klub.

Na jeho zásah odpovedal krátko po zmene strán hosťujúci Erik Lamela. Ancelotti pristúpil v 77. minúte k trojnásobnému striedaniu, na trávnik poslal Antonia Rüdigera, Marca Asensia a práve Vazqueza.

Posledný menovaný hráč sa mu odvďačil už o dve minúty neskôr, keď na konci rýchleho protiútoku skóroval do odkrytej bránky po nesebeckej prihrávke Viniciusa Juniora.

Valverde zakrátko poistil víťazstvo krížnou delovkou spoza šestnástky, ktorá odstavila sevillského brankára Bona len do úlohy štatistu.

"Po inkasovanom góle sme stratili sebadôveru, ale, našťastie, striedajúci hráči nám dodali energiu a sebavedomie. Druhý gól sme strelili po fenomenálnom brejku a skvelej prihrávke Viniciusa a odvtedy sme už boli na ceste k víťazstvu," citovala agentúra AFP talianskeho kouča, ktorému narobil starosti Valverde.

"Máme fenomenálnu lavičku s úžasným prístupom. Keď chlapci, ktorí prídu z lavičky, urobia rozdiel v zápase, je to znak zdravého mužstva. Tento tím je radosť trénovať. Je jeden z najlepších, ak nie najlepší, aký som kedy mal," dodal Ancelotti.

Uruguajský stredopoliar Valverde inkasoval úder do kolena a v závere kríval: "Uvidíme, ako na tom bude a či bude môcť nastúpiť v utorok v Lige majstrov. Čo sa týka Karima, myslím si, že sa vráti na budúcu nedeľu."

Do bránky domácich sa po problémoch so zápalom sedacieho nervu vrátil Thibaut Courtois: "V prvom polčase sme to mali pod kontrolou, mali sme však streliť poisťujúci gól, aby sme sa upokojili. Potom sme sa zobudili a dali sme dva úžasné góly do siete silného protivníka."

Madridčania majú na čele tabuľky La Ligy šesťbodový náskok pred FC Barcelona, Katalánci však disponujú nedeľným stretnutím s Athleticom Bilbao k dobru (21.00 h).

Kontakt stratil tretí Real Sociedad San Sebastian, ktorý po piatich víťazstvách za sebou prehral na pôde Realu Valladolid 0:1.

Sevilla utrpela prvú prehru, odkedy sa jej kormidla v októbri ujal argentínsky tréner Jorge Sampaoli. V tabuľke je až na štrnástej priečke.

"Tím odviedol výborný výkon, nastúpili sme na ihrisku, kde sa hrá veľmi ťažko. Hralo sa hore-dole a Madrid je v tomto najlepší na svete," povedal Sampaoli.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid? Toto je možno najlepší tím, aký som mal, jasal Ancelotti