Predstaví sa aj na EURO 2024. Finále Ligy majstrov bude rozhodovať Slovinec

Rozhodca Slavko Vinčič počas semifinále Ligy národov Španielsko - Taliansko v roku 2023.
Rozhodca Slavko Vinčič počas semifinále Ligy národov Španielsko - Taliansko v roku 2023. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. máj 2024 o 11:05

Kariéru mu ovplyvnila aj policajná razia.

NYON. Slovinec Slavko Vinčič bude rozhodovať tohtoročné finále futbalovej Ligy majstrov, v ktorom sa stretne španielsky tím Real Madrid s nemeckým mužstvom Borussia Dortmund.

V pondelok to uviedla Európska futbalová únia (UEFA) na svojej oficiálnej webovej stránke. Finále je na programe 1. júna a odohrá sa na londýnskom štadióne Wembley.

Európske finále už rozhodoval

Pre 44-ročného rodáka z Mariboru to nebude prvé finále európskej pohárovej súťaže, v roku 2022 totiž rozhodoval finále Európskej ligy UEFA medzi Eintrachtom Frankfurtom a Glasgowom Rangers.

V aktuálnej edícii Ligy majstrov viedol päť duelov, v ktorých neudelil ani jednu červenú kartu a nenariadil žiadny pokutový kop.

V boji o „ušatú trofej“ viedol doteraz naposledy odvetný štvrťfinálový súboj Borussie Dortmund s Atléticom Madrid (4:2).

Vinčič je ďalším z plejády kvalitných arbitrov zo Slovinska. Jeho predchodca a krajan Damir Skomina viedol finále Ligy majstrov v roku 2019 medzi anglickými klubmi Liverpoo FC a Tottenham Hotspur.

Pred štyrmi rokmi ho zatkli

Vinčič tiež nechýba medzi rozhodcami, ktorí sú nominovaní na EURO 2024 v Nemecku. V roku 2022 viedol dva duely na MS v Katare, pričom v jednom z nich Saudská Arábia prekvapujúco zdolala neskoršieho víťaza Argentínu.

Pred štyrmi rokmi bol Slovinec predmetom záujmu nielen športových médií. Bol totiž zatknutý počas razie na ranči v Bosne a Hercegovine, kde policajti zasahovali v rámci boja proti obchodu s drogami a prostitúcii.

Voči Vinčičovi napokon neboli vznesené žiadne obvinenia. Médiám neskôr povedal, že sa „len ocitol v nesprávny čas na nesprávnom mieste“.

UEFA v pondelok tiež oznámila, že Angličanka Rebecca Welchová bude rozhodovať finále ženskej Ligy Majstrov.

Finálovým arbitrom Európskej ligy bude Rumun István Kovács a vo finále Európskej konferenčnej ligy bude počuť hvizd Artura Soaresa Diasa z Portugalska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Predstaví sa aj na EURO 2024. Finále Ligy majstrov bude rozhodovať Slovinec