Rayo Vallecano otrávilo Real. Bol to zápas, aké nemáme radi, vravel Ancelotti

Fotka zo zápasu Rayo Vallecano - Real Madrid.
Fotka zo zápasu Rayo Vallecano - Real Madrid. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. feb 2024 o 10:09

Začali sme dobre, ale všetko zmenila penalta, hovoril tréner Realu po zápase.

MADRID. Ak niekto v ostatných rokoch dokáže španielskeho klubu Real Madrid otráviť futbal, tak sú to hráči konkurenčného mestského klubu Rayo Vallecano.

Tím z predmestia španielskej metropoly v nedeľňajšom dueli La Ligy 2023/2024 dokázať ozbíjať lídra tabuľky o body, keď s ním na domácom trávniku remizoval 1:1.

Tím Raya Vallecana opäť potvrdil, že to na Real Madrid vie futbalovo, no niekedy i nefutbalovo, keďže zdržiavanie domácich hráčov a kúskovanie hry dokonale nabúrali koncentráciu hosťujúcich hráčov.

„Bol to zápas, aké nemáme radi, plný šarvátok a prerušení. Musíme to akceptovať, pretože niekedy sú aj také zápasy.

Chceme vyhrať všetky, ale ak túžite vyhrať ligu, aspoň netreba prehrať zápasy, ktoré sa nedajú vyhrať.

Niekedy sú remízy, ktoré bolia, ale môžu znamenať pozitívny krok k víťazstvu v lige,“ povedal tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti.

Priznal, že na trávniku Raya Vallecana sa nehrá ľahko. „Treba si zvyknúť na toto ihrisko, pretože je kratšie ako na iných štadiónoch.

Začali sme dobre, ale všetko zmenila penalta, z ktorej domáci vyrovnali na 1:1. Potom sa už viac bojovalo, ako hralo, a hra bola často prerušená.“

VIDEO: Zostrih zápasu Rayo Vallecano - Real Madrid

Talian dostal po stretnutí otázku, či sa na výkone jeho mužstva mohli podpísať špekulácie z ostatných dní o možnom príchode Kyliana Mbappého z Paríža Saint-Germain.

„Kedy môjmu tímu chýbala koncentrácia? Nájsť niečo negatívne na toto mužstvo v tejto sezóne je naozaj veľmi ťažké,“ odpovedal Ancelotti, ktorého zverenci zostali na 1. mieste v tabuľke.

Majú šesťbodový náskok pred druhou Gironou, ktorá v pondelok nastúpi v Bilbau. Tretí FC Barcelona stráca na Real osem bodov a štvrté Atlético Madrid zaostáva o 11 bodov.

Rayo Vallecano, ktoré v ostatných štyroch ligových dueloch proti Realu Madrid získalo až päť bodov, minulý týždeň vymenilo hlavného trénera, keď Francisca Rodrígueza nahradil Iňigo Pérez.

Jeho mužstvo preťalo trojzápasovú sériu prehier a po remíze s Realom Madrud mu patrí 14. priečka.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Rayo Vallecano otrávilo Real. Bol to zápas, aké nemáme radi, vravel Ancelotti