Problémový futbalista podpísal zmluvu v Dubaji, je odsúdený za prepravu kokaínu aj napadnutie

Quincy Promes.
Quincy Promes. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|5. sep 2024 o 11:59

Bývalý holandský futbalista sa priamo podieľal na preprave 1 360 kg kokaínu z Brazílie do Holandska.

BRATISLAVA. Bývalý holandský reprezentant Quincy Promes bude pokračovať v kariére v Spojených arabských emirátoch, kde bojuje proti vydaniu do Holandska po tom, ako bol v jeho neprítomnosti odsúdený na šesť rokov väzenia za obchodovanie s drogami.

Útočník, ktorý má na konte 50 reprezentačných štartov za Holandsko, sa pripojil k dubajskému United FC, ktorý hrá v druhej lige, uviedol klub na sociálnych sieťach.

Holandský súd začiatkom tohto roka uviedol, že Promes sa priamo podieľal na preprave 1 360 kg kokaínu z Brazílie cez belgický prístav Antverpy do Holandska v dvoch zásielkach v roku 2020.

Tridsaťdvaročného bývalého útočníka Ajaxu Amsterdam a Sevilly zatkli v marci v Dubaji na žiadosť holandskej prokuratúry, keď bol na tréningovom kempe ruského klubu Spartak Moskva.

Minulý rok bol Promes v neprítomnosti odsúdený aj na 18 mesiacov odňatia slobody za napadnutie v súvislosti s bitkou v roku 2020, pri ktorej bodol bratranca do kolena.

Promes všetky obvinenia odmietol a v oboch prípadoch podal odvolanie.

V máji bol prepustený z väzby s obmedzeniami, medzi ktoré patrí zákaz opustiť Spojené arabské emiráty.

Spartak Moskva s ním koncom júna rozviazal zmluvu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Problémový futbalista podpísal zmluvu v Dubaji, je odsúdený za prepravu kokaínu aj napadnutie