Slovenky zdolali účastníka OH v Tokiu, stačil im jediný gól

Futbalistky Slovenska.
Futbalistky Slovenska. (Autor: futbalsfz.sk)
Sportnet, TASR|10. jún 2021 o 18:37

Prípravný zápas rozhodla Patrícia Hmírová.

SENEC. Slovenské futbalové reprezentantky zvíťazili vo štvrtkovom prípravnom stretnutí v NTC Senec nad Čile najtesnejším rozdielom 1:0.

Jediný gól duelu strelila v 34. minúte útočníčka Patrícia Hmírová, ktorá si šikovne obhodila jednu najlepších brankárok sveta Christiane Endlerovú.

Negatívom na slovenskom víťazstve bolo zranenie brankárky Patrície Chládekovej, ktorú po hodine hry nahradila Dominika Rezeková, ktorá absolvovala premiéru v národnom drese. Informoval o tom Slovenský futbalový zväz (SFZ).

V závere si účastník olympijskej hier v Tokiu vytvoril tlak, ale nepodarilo sa mu streliť vyrovnávajúci gól. V 90. minúte v dobrej príležitosti zlyhala Pinillaová. 

Slovenky odohrajú ďalší prípravný duel v pondelok 14. júna, keď sa opäť v Senci stretnú s Rumunkami (17.00). Tréner Peter Kopúň chce oba zápasy využiť ako prípravu na septembrový štart kvalifikácie MS 2023.

Prípravný zápas žien:


Slovensko - Čile 1:0 (1:0)

Gól: 34. Hmírová, ŽK: Sluková, Panáková – Ramírezová, Pardová.

Rozhodovali: Urbánová, Vadová, Töröková (všetky Maďarsko)

Slovensko: Chládeková (59. Rezeková) – Košíková (73. A. Horváthová), Bíróová, Bartovičová, Vojteková – Mikolajová (85. Panáková), Šušolová, Škorvánková (59. Ondrušová) – Šurnovská (85. Semanová), Žemberyová (73. Sluková), Hmírová.

Čile: Endlerová – Ramírezová, Pardová, Guerrerová, Torová (46. Laraová) – Zamoraová (76. Pinillaová), Arayaová, Jiménezová, Aedová – Lópezová (46. Acuňaová), Urrutiaová (81. Balmacedaová).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenky zdolali účastníka OH v Tokiu, stačil im jediný gól