Zopakujú žilinskí mladíci postup do play-off Ligy majstrov? Čaká ich odveta proti Sparte

Momentka zo zápasu AC Sparta Praha - MŠK Žilina v mládežníckej Lige majstrov.
Momentka zo zápasu AC Sparta Praha - MŠK Žilina v mládežníckej Lige majstrov. (Autor: Facebook Akadémia MŠK Žilina)
SITA|28. nov 2023 o 15:20

Žilinčania veria, že ich príde podporiť mnoho fanúšikov.

BRATISLAVA. Mladí futbalisti klubu MŠK Žilina majú pred sebou mimoriadne dôležitý duel, ktorý rozhodne o tom, či sa v tejto sezóne mládežníckej Ligy majstrov predstavia vo vyraďovacej časti.

Zverenci trénera Ivana Beláka v majstrovskej vetve vyradili v 1. kole cyperský Pafos a teraz absolvujú odvetu proti českej Sparte Praha, na pôde ktorej remizovali 2:2.

Belák: O Sparte máme podrobnejší materiál

"Šance sú stále rovnaké ako pred prvým duelom v Prahe. Sme len v polčase dvojzápasu. K odvete pristúpime s maximálnym rešpektom ako na Sparte, ale zároveň s dostatočným odhodlaním," povedal kouč Belák pred domácou odvetou proti pražskému súperovi.

V mládežníckej Lige majstrov hrali Žilinčania aj pred dvoma rokmi a prebojovali sa vtedy do vyraďovacej časti, v ktorej prešli cez taliansky Inter Miláno a v osemfinále vypadli s rakúskym Salzburgom.

Vlani Trenčania nepostúpili do play-off, v 2. kole majstrovskej vetvy nestačili na grécky Panathinaikos Atény.

"Na základe prvého stretnutia máme o Sparte podrobnejší materiál. Budeme chcieť opäť stavať na tom, čo sa nám darilo a odstrániť chyby a nevydarené pasáže. To bude ale skôr záležitosť videoanalýzy, tréningový proces na ihrisku bude rovnaký ako pred každým duelom," pokračoval Ivan Belák.

Očakávajú slušnú návštevu

Žilinčania veria, že v stredu popoludní ich príde podporiť mnoho fanúšikov.

"Sme radi, že sme si to vyskúšali už v zápase s Pafosom, na ktorý prišla tiež pekná návšteva. Na hráčoch to bolo najmä prvom polčase cítiť, nervozita z nich opadla až po prvom góle.

Verím, že tentokrát nám to, naopak, pomôže a nebude nám to zväzovať nohy. Ľuďom chceme ukázať kvalitný a zodpovedný výkon. Dúfam, že oni nás budú na oplátku z tribún podporovať," doplnil hlavný kormidelník.

Ak žilinská futbalová devätnástka postúpi cez Spartu Praha, meno súpera pre 1. kolo play-off (6. a 7. februára 2024) sa dozvie 19. decembra 2023.

V takom prípade by im žreb prisúdil jeden z tímov, ktoré skončili na 2. priečke v skupinovej časti ligovej vetvy.

Formát mládežníckej Ligy majstrov

V mládežníckej Lige majstrov hrajú tímy do 19 rokov a súťaž pozostáva z dvoch častí. Skupinová fáza má rovnaké zloženie ako v seniorskej Lige majstrov, ale mimo skupín sa hrá aj majstrovská vetva.

Súčasťou majstrovskej vetvy sú šampióni mládežníckych národných líg, ktorí v dvoch kolách bojujú o play-off. V ňom sa stretnú už s tímami na druhom mieste skupinovej fázy.

Všetci víťazi skupín majú istotu osemfinále. Tímy na druhých miestach a postupujúci z majstrovskej vetvy oň zabojujú vo vzájomnom dueli - baráži.

Všetky zápasy vyraďovacej časti sa hrajú iba na jeden duel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zopakujú žilinskí mladíci postup do play-off Ligy majstrov? Čaká ich odveta proti Sparte