Slovenská stopa bude v dvoch dueloch, krízou zmietaný United cestuje do Portugalska

Sklamaní hráči Manchestru United.
Sklamaní hráči Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. okt 2024 o 00:00

Maďarský Ferencváros Budapešť čaká veľkoklub z anglickej Premier League.

BRATISLAVA. V štvrtkovom programe Európskej ligy sa predstaví všetkých 36 tímovej základnej fázy a medzi najzaujímavejšie zápasy patrí stretnutie Besiktasu Istanbul a Eintrachtu Frankfurt.

Šestnásťnásobný turecký majster i dvojnásobný majster EL zvedú na Tüpras Stadyume boj o prvý triumf v tomto ročníku súťaže.

Slovenská stopa bude pravdepodobne v dvoch dueloch, keďže Ivan Schranz (Slavia Praha) nehral pre svalové zranenie už mesiac.

Európska liga - 2. kolo

Štvrtok 3. októbra:

18.45 FK RFS Riga - Galatasaray Istanbul

18.45 Ferencváros Budapešť - Tottenham Hotspur

18.45 Maccabi Tel Aviv - FC Midtjylland

18.45 Olympiacos Pireus - SC Braga

18.45 FK Karabach - Malmö FF

18.45 Real Sociedad San Sebastian - RSC Anderlecht

18.45 Lazio Rím - OGC Nice

18.45 SK Slavia Praha - Ajax Amsterdam

18.45 TSG 1899 Hoffenheim - FC Dynamo Kyjev

21.00 Athletic Bilbao - AZ Alkmaar

21.00 Besiktas Istanbul - Eintracht Frankfurt

21.00 FC Porto - Manchester United

21.00 FC Twente Enschede - Fenerbahce Istanbul

21.00 FC Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad

21.00 IF Elfsborg - AS Rím

21.00 PAOK Solún - FCSB

21.00 Royale Union Saint-Gilloise - FK Bodö/Glimt

21.00 Glasgow Rangers - Olympique Lyon

Besiktas zdolal v play off o hlavnú časť súťaže švajčiarske Lugano, ale na úvod ligovej fázy prehral na pôde Ajaxu Amsterdam vysoko 0:4.

Išlo o najvyššiu prehru spomedzi všetkých osemnástich zápasov. Tím si napravil chuť v lige, kde zvíťazil na trávniku Kayserisporu 3:0.

V tomto ročníku domácej súťaže ešte neprehral a v tabuľke mu patrí tretie miesto za mestskými rivalmi Galatasaray a Fenerbahce, ktoré odohrali o stretnutie viac.

Ich nadchádzajúci súper vyhral EL v sezóne 2021/22 a minulý týždeň remizoval 3:3 proti Plzni, za ktorú nastúpil aj slovenský stredopoliar Erik Jirka.

Domáci si nechali ujsť plný bodový zisk na konci zápasu, keď inkasovali dvakrát v priebehu siedmich minút.

V Bundeslige medzitým vyhrali 4:2 na pôde Holsteinu Kiel a na všetkých štyroch góloch sa podieľal egyptský útočník Omar Marmoush.

Schranz nenastúpil za Slaviu Praha od reprezentačnej prestávky – jeho zranenie sa ukázalo ešte na sústredení v Senci a s tímom ani nevycestoval na zápas Ligy národov do Estónska (1:0).

Jeho Slavia vstúpila do súťaže triumfom 2:0 na pôde bulharského Ludogorca Razgrad a vo Fortuna Aréne privíta Ajax Amsterdam.

V Plzni pôsobí okrem Jirku aj Marián Tvrdoň ako druhý brankár, v druhom kole čaká ich "viktorku" práve spomínaný Ludogorec.

Štvrtý Slovák v stredajšom programe EL je obranca Michal Tomič z Bodö/Glimt. Nórsky tím sa predstaví na trávniku belgického Royale Union Saint-Gilloise.

Štart 25-ročného Tomiča je otázny, keďže nenastupuje pravidelne a pri minulotýždňovom víťazstve nad FC Porto (3:2) nezasiahol do zápasu.

Royale Union na úvod prehral 1:2 na pôde Fenerbahce Istanbul a víťazný gól inkasoval po vylúčení Kevina Mac Allistera.

Spomedzi najlepších štyroch tímov predošlého ročníka účinkuje momentálne v súťaži len AS Rím, ktorý nestačil na jar v semifinále 0:2 na Bayer Leverkusen.

Do tohto ročníka vstúpil taliansky zástupca remízou 1:1 na pôde Athletica Bilbao a v stredu ho čaká švédsky klub IF Elfsborg.

Ten sa vrátil na európsku scénu po desiatich rokoch prehrou 2:3 na pôde AZ Alkmaar proti ktorému dohrával v početnej nevýhode.

Chuť po nevýraznom vstupe do domácej i európskej súťaže si bude chcieť napraviť Manchester United.

Posledný zápas prehral v nedeľu 0:3 s Tottenhamom a predtým remizoval v EL s holandským Twente (1:1). V stredu čaká United duel na pôde Porta.

Tottenham naopak vyhral proti Karabachu 3:0 aj napriek vylúčeniu Radua Dragusina v ôsmej minúte, nadviazať na výhru bude chcieť na pôde Ferencvárosu Budapešť.

Tabuľka Európskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Slovenská stopa bude v dvoch dueloch, krízou zmietaný United cestuje do Portugalska