S trénerom sa pozná z Frankfurtu. Do Crystal Palace prichádza japonská posila

Daiči Kamada v drese Lazia Rím.
Daiči Kamada v drese Lazia Rím. (Autor: X/Crystal Palace)
TASR|1. júl 2024 o 14:27

V minulej sezóne pôsobil v talianskom Laziu Rím.

LONDÝN. Japonský stredopoliar Daiči Kamada sa stal hráčom anglického futbalového klubu Crystal Palace. S účastníkom Premier League podpísal dvojročný kontrakt.

Kamada strávil uplynulú sezónu v rímskom Laziu, s ktorým mu v júli vypršala zmluva. S trénerom Oliverom Glasnerom sa pozná z predchádzajúceho pôsobenia v Eintrachte Frankfurt.

"Som nadšený, že sa pridám ku Crystal Palace a že opäť môžem spolupracovať s Oliverom. Je to tréner, ktorého dobre poznám.

Teším sa na to, že otestujem svoje schopnosti v Premier League a dúfam, že klub a ja spoločne dosiahneme všetky stanovené ciele," uviedol Japonec pre web londýnskeho tímu.

Dvadsaťsedemročný ofenzívny stredopoliar odohral za Frankfurt 179 zápasov, v ktorých strelil 40 gólov a pridal 33 asistencií. V ročníku 2023/2024 štartoval v 38 stretnutiach vo všetkých súťažiach a zaznamenal po dva góly i asistencie.

"Daiči je skutočne výnimočný talent. V posledných sezónach bol jedným z najlepších ofenzívnych stredopoliarov v Európe a jeho skúsenosti, technická kvalita a oddanosť z neho robia vynikajúci prírastok do nášho už aj tak talentovaného kádra," dodal predseda predstavenstva klubu Steve Parish podľa AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»S trénerom sa pozná z Frankfurtu. Do Crystal Palace prichádza japonská posila