Tottenham má nového trénera, klub potvrdil očakávané meno

Antonio Conte.
Antonio Conte. (Autor: SITA/AP)
TASR, SITA|2. nov 2021 o 13:25

V kariére už jeden titul v Premier League získal.

LONDÝN. Talian Antonio Conte sa stal novým trénerom futbalistov Tottenhamu Hotspur. Na tomto poste nahradil odvolaného Nuna Espirita Santa. S Londýnčanmi podpísal zmluvu do leta 2023 s opciou na prípadné predĺženie.

Conte v predchádzajúcej sezóne získal titul s Interom Miláno v talianskej Serii A, no následne rezignoval. Klub zo severu Londýna s ním rokoval už počas letnej prestávky po odchode Portugalčana Josého Mourinha.

"Som veľmi šťastný, že sa vraciam k trénerskému remeslu a stane sa tak v klube, ktorý má ambíciu miešať karty na popredných priečkach tabuľky.

Už sa nemôžem dočkať, keď začnem pracovať na tom, aby som tímu aj fanúšikom odovzdal vášeň, mentalitu a odhodlanie. Práve to ma vždy odlišovalo od iných ako hráča aj ako trénera," vyhlásil Conte.

Prvý duel na lavičke absolvuje Talian vo štvrtok, Tottenham sa v Európskej konferenčnej lige predstaví proti holandskému Arnhemu.

Päťdesiatdvaročný kouč už v Premier League získal titul s FC Chelsea. Okrem toho s ňou triumfoval aj v najstaršej klubovej súťaži - Pohári FA.

V Serii A vybojoval s Juventusom Turín tri tituly za sebou a v roku 2016 priviedol taliansku reprezentáciu do štvrťfinále majstrovstiev sveta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Tottenham má nového trénera, klub potvrdil očakávané meno