Bitku o Manchester poľahky ovládlo City, Chelsea stratila body

Bernardo Silva strieľa gól do siete Manchestru United.
Bernardo Silva strieľa gól do siete Manchestru United. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|6. nov 2021 o 15:25 (aktualizované 6. nov 2021 o 21:13)

Rozhodol vlastný gól Erica Baillyho.

LONDÝN. Futbalisti Manchestru City zvíťazili v zápase 11. kola anglickej Premier League nad svojim mestským rivalom United 2:0.

Zverenci Pepa Guardiolu zápas jasne kontrovali, mali takmer 70-percentné držanie lopty a súpera pustili len k jednej strele na bránu Edersona. O tú sa postaral Cristiano Ronaldo, ale aj on bol v zápase málo viditeľný.

Na Old Trafford sa hostia rýchlo ujali vedenia, keď si center Joaa Cancela z ľavej strany nešťastne zrazil do vlastnej siete Eric Bailly.

Aj druhá gólová akcia "Citizens" sa začala u Cancela. Portugalčan pred odchodom do šatní zakrútil loptu do šestnástky, Luke Shaw ju púšťal s vedomím, že nenájde adresáta, no Bernardo Silva ju stihol šikovne tečovať za chrbát Davida de Geu.

Manchester City aktuálne stráca na vedúcu Chelsea tri body, pretože Londýnčania v domácom zápase s Burnley iba remizovali 1:1.

V 33. minúte favorit otvoril skóre zásluhou Kaia Havertza. V ďalšom priebehu stretnutia sa však hráči lídra súťaže predbiehali v spaľovaní šancí, za čo pykali.

Ojedinelý ofenzívny výpad hostí zakončil v 80. minúte dorážkou zblízka český útočník Matěj Vydra a zariadil prekvapujúcu deľbu bodov.

Norwich City zaznamenal prvé víťazstvo v sezóne, z ihriska Brentfordu si odviezol tri body po výhre 2:1. Newcastle United remizoval na pôde Brightonu 1:1 a na konte má rovnako ako Norwich päť bodov.

Napriek výhre skončil na lavičke Norwichu City Nemec Daniel Farke.

"Cítime, že nastal správny čas na zmenu na poste hlavného trénera," uviedol športový riaditeľ Norwichu Stuart Webber s tým, že Farkeho nástupcu vyberú kluboví funkcionári počas reprezentačnej prestávky.

Premier League - 11. kolo:


Manchester United - Manchester City 0:2 (0:2)

Góly: 7. Bailly (vlastný), 45. B. Silva

Crystal Palace - Wolverhampton 2:0 (0:0)

Góly: 61. Zaha, 78. Gallagher

Brentford - Norwich 1:2 (0:2)

Góly: 60. Henry - 6. Normann, 29. Pukki

Chelsea - Burnley 1:1 (1:0)

Góly: 33. Havertz - 80. Vydra

Brighton - Newcastle 1:1 (1:0)

Góly: 24. Trossard (z 11 m) - 66. Hayden

ČK: 90.+2 Sanchez (Brighton)

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Bitku o Manchester poľahky ovládlo City, Chelsea stratila body