Ronaldo má ďalší rekord, v predaji dresov jasne zdoláva aj Messiho

Cristiano Ronaldo v drese Manchestru United.
Cristiano Ronaldo v drese Manchestru United. (Autor: cristiano/ instagram)
TASR|11. sep 2021 o 10:26

Manchester United zarobil už takmer 200 miliónov libier.

MANCHESTER. Cristiano Ronaldo a Lionel Messi patria k najlepším futbalistom v histórii a ich prínos siaha ďaleko za trávniky. Marketingový potenciál oboch hviezd dokazuje aj štatistika predaných dresov v nových pôsobiskách.

Messi v auguste podpísal zmluvu s francúzskym vicemajstrom Parížom St. Germain, keď po dvadsiatich rokoch opustil Barcelonu.

Ronaldov prestup z Juventusu do Manchestru United bol možno ešte prekvapujúcejší. Hoci sa o jeho odchode špekulovalo už dlhšie, sám hráč do poslednej chvíle nechcel prezradiť podrobnosti o svojej budúcnosti.

Navyše, s jeho menom médiá spájali najmä Manchester City či Paríž St. Germain, no v hre bol údajne aj návrat do Realu Madrid.

Ronaldo si napokon vybral klub, ktorý ho katapultoval medzi svetovú elitu. A hoci väčšina fanúšikov už jeho červený dres s číslom sedem zrejme predtým vlastnila, neodradilo ich to od kúpy novej verzie.

Podľa britského periodika Daily Mail predal Manchester United od 2. septembra Ronaldove dresy s číslom 7 v hodnote 187,1 milióna libier, čím Portugalčan stanovil nový rekord v Premier League. 

V tomto smere nechal ďaleko za sebou svojho rivala Messiho.

Argentínsky útočník mal síce pred Ronaldom náskok troch týždňov, ale PSG získal na predaji jeho dresov s číslom 30 zatiaľ "iba" 103,8 milióna libier.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ronaldo má ďalší rekord, v predaji dresov jasne zdoláva aj Messiho