Portugalsko
Portugalsko
EURO 2024
18.06.2024, Skupina F
2 - 1
0:0
Česko
Česko

Česku ušiel senzačný bod pomedzi prsty. Hašek: Bol som veľmi nahnevaný

Ivan Hašek
Fotogaléria (51)
Ivan Hašek (Autor: TASR/AP)
TASR|19. jún 2024 o 08:00

Portugalsko dokonalo obrat zápasu s Českom v nadstavenom čase.

LIPSKO. Portgualskom vstúpilo na EURO 2024 vydretou výhrou nad Českom. Ich tím zužitkoval hernú prevahu a proti Čechom otočil z 0:1 na 2:1.

Súper otvoril skóre z jedinej strely na bránu, ktorú vyprodukoval. Jej autorom bol Lukáš Provod. Portugalci vyrovnali vďaka vlastnému gólu Robina Hranáča. V závere skóroval Diogo Jota, ale gólovej situácii predchádzal ofsajd a VAR ho neuznal.

V nadstavenom čase napokon vykúpil favorita striedajúci Francisco Conceicao. Dvadsaťjedenročný útočník FC Porto prišiel na trávnik len niekoľko desiatok sekúnd predtým.

VIDEO: Zostrih zápasu Portugalsko - Česko


Po 24 rokoch sa tak na európskom šampionáte objavilo medzi strelcami meno Conceicaa. Na ME 2000 v Belgicku a Holandsku sa zaskvel hetrikom jeho otec Sergio do siete Nemecka.

"Francisco mi v tréningovom procese ukázal, že je pripravený na veľké zápasy. Vo svojom veku je veľmi vyspelý a zrelý po osobnostnej aj hráčskej stránke. Pre trénera je radosť mať hráča jeho kvalít v tíme.

Má čuch na góly a presne kvôli tomu som ho v závere poslal na trávnik. Mám veľkú radosť, že rozhodol o našom víťazstve," pochválil autora víťazného gólu tréner Roberto Martinez, ktorého zverenci prešli kvalifikáciou bez straty bodu a na finálovom turnaji majú vysoké ambície.

Fotogaléria zo zápasu Portugalsko - Česko na EURO 2024 (skupina F)

"Po inkasovanom góle sme nepanikárili, zostali sme pokojní. Verili sme až do konca, že tento zápas vyhráme. Ukázali sme našu odolnosť a to, že sme jeden tím. Aj s pomocou striedajúcich hráčov sa nám podarilo otočiť tento zápas," citovala AFP stredopoliara Vitinhu.

Česi vzdorovali favoritovi, ale bod im ušiel medzi prstami.

"Nebol to ideálny výkon. Nechali sme sa zatlačiť príliš hlboko, nepodržali sme loptu. Musíme dať rýchlo hlavy hore a pripraviť sa na Gruzínsko. Hráme už v sobotu.

Po góle na 2:1 som bol veľmi nahnevaný. Keď už hráte s jedným z najlepších tímov na svete 1:1 v tejto fáze zápasu, je hrozná škoda nedotiahnuť to do bodového konca. Myslím, že Portugalci si odfúkli, že majú zápas s nami za sebou. Dosť sme im to skomplikovali, bohužiaľ bez efektu," konštatoval tréner Česka Ivan Hašek.

Tabuľka skupiny F na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Cristiano Ronaldo pred zápasom proti Česku na EURO 2024.
ut 20:28
Pepe sa stal najstarším hráčom v histórii ME, rekord zaknihoval aj RonaldoPortugalskí futbalisti čelia v úvodnom zápase šampionátu Česku.
ut 20:28
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Česku ušiel senzačný bod pomedzi prsty. Hašek: Bol som veľmi nahnevaný