Fanúšikov United neodradila ani nevydarená sezóna. Spoločne s Dortmundom kraľujú návštevnosti

Futbalisti Manchestru United na zaplnenom Old Trafford.
Futbalisti Manchestru United na zaplnenom Old Trafford. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. sep 2024 o 12:35

Old Trafford bol zakaždým zaplnený priemerne na 96 percent.

BRATISLAVA. Manchester United skončil v minulej sezóne na ôsmej priečke a dosiahol najhoršie umiestnenie v histórii účinkovania v Premier League.

Napriek tomu mal tím z Old Traffordu najvyššiu domácu návštevnosť zo všetkých ligových súťaží pod hlavičkou UEFA.

Podľa správy European Club Talent and Competition Landscape celková návštevnosť na domácich zápasoch Manchestru United v sezóne 2023/2024 bola 1 397 148 divákov.

Znamená to, že štadión ManUtd s kapacitou 74 310 divákov bol zakaždým zaplnený priemerne na 96 percent. Informuje o tom web BBC Sport.

Čo sa týka priemernej návštevnosti na ligových zápasoch, v tomto smere zvíťazila Borussia Dortmund s 81 305 divákmi. Je to takmer totožné číslo s kapacitou dortmundského futbalového stánku.

Do útrob Signal Iduna Parku sa oficiálne zmestí 81 365 divákov. A to ešte Dortmund odohral o dva domáce ligové zápasy menej ako kluby v Anglicku, Španielsku a Taliansku. Bolo ich 17, keďže v Bundeslige účinkuje len 18 klubov a nie 20.

Ak by sa brali do úvahy všetky súťaže, nielen domáce ligové, tak najvyššie zo všetkých je opäť Borussia Dortmund s počtom divákov 1 951 745.

K tomuto číslu výrazne dopomohlo až šesť domácich duelov v Lige majstrov, kde sa Borussia prebojovala až do finále a prehrala tam s Realom Madrid.

V konfrontácii všetkých súťaží skončil druhý taliansky tím AC Miláno s 1 860 964 divákmi a tretí Manchester United s 1 834 291 fanúšikmi na domácich zápasoch.

Celkovo šestnásť európskych futbalových klubov malo na domácich zápasoch v sezóne 2023/2024 vyššiu návštevnosť ako milión divákov.

Z Anglicka nimi boli Manchester United, Manchester City, Liverpool FC, Tottenham Hotspur, Arsenal FC a West Ham United.

Čo sa týka celkovej návštevnosti, anglická Premier League bola najviac navštevovanou ligou, zápasy tam videlo 14,7 milióna ľudí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Fanúšikov United neodradila ani nevydarená sezóna. Spoločne s Dortmundom kraľujú návštevnosti