VIDEO: Messi opäť rozhodol, skóroval aj Alba. Inter Miami poslali už do finále pohára

Lionel Messi sa teší po strelenom góle v drese Inter Miami.
Lionel Messi sa teší po strelenom góle v drese Inter Miami. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|16. aug 2023 o 05:57

Messi strelil v šiestom zápase v drese Miami už deviaty gól.

Leagues Cup - semifinále

Philadelphia Union - Inter Miami 1:4 (0:3)

Góly: 73. Bedoya - 3. Martínez, 20. Messi, 45.+3. Alba, 84. Ruiz

CHESTER. Futbalisti Interu Miami postúpili už do finále Leagues Cupu, v ktorom hrajú tímy z Major League Soccer (MLS) a mexickej najvyššej súťaže Liga MX.

Miami v semifinále zdolalo Philadelphiu Union 4:1 a rozhodujúci gól strelil Lionel Messi, ktorému sa v USA mimoriadne darí. V šiestom dueli za Inter zaznamenal už deviaty presný zásah.

Miami sa vo finále stretne s tímom Nashville SC, ktorý zdolal mexický Monterrey 2:0. Zápas o trofej je na programe v noci z piatka na sobotu 19. augusta o 2.00 h na štadióne Geodis Park v Nashville.

VIDEO: Zostrih zápasu Philadelphia Union - Inter Miami

Už v 3. minúte poslal Miami do vedenia Josef Martínez a v 20. minúte navýšil náskok presnou strelou z diaľky práve Messi. Jeho zásah sa nakoniec ukázal ako rozhodujúci.

Tesne pred prestávkou viedol Inter už 3:0, keď sa prvýkrát v novom drese presadil ďalší bývalý hráč FC Barcelona Jordi Alba.

V 73. minúte síce znížil Alejandro Bedoya, ale na konečných 4:1 v ešte v závere upravil David Ruiz.

Messi pokračuje v USA v kvalitných výkonoch. Od svojho príchodu z Paríža St. Germain odohral Leagues Cupe šesť víťazných duelov s bilanciou deväť gólov a jedna asistencia.

Hráči Interu Miami pred jeho príchodom nevyhrali šesť zápasov v rade a v posledných desiatich stretnutiach sa tešili iba raz. Od 22. júla však ťahajú víťaznú sériu a majú na dosah trofej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»VIDEO: Messi opäť rozhodol, skóroval aj Alba. Inter Miami poslali už do finále pohára