Pelé sa vrátil na JIS. Jeho dcéra zverejnila fotografiu z nemocnice

Pelé.
Pelé. (Autor: TASR/AP)
TASR|18. sep 2021 o 08:38 (aktualizované 18. sep 2021 o 12:34)

Zotavuje sa dobre, v rámci možností, napísala.

SAO PAULO. Legendárny brazílsky futbalista Pelé sa po troch dňoch vrátil na jednotku intenzívnej starostlivosti, kde sa zotavuje po operácii nádoru v hrubom čreve.

Informovali o tom brazílske médiá.

Predstavitelia nemocnice neskôr uviedli, že Pelé na JIS zamieril z preventívnych dôvodov. "Je v stabilizovanom stave z kardiovaskulárneho a respiračného hľadiska," uviedla nemocnica vo svojom stanovisku.

Pelého dcéra upokojovala situáciu

Pelého dcéra Kely Nascimentová vyhlásila, že bývalý fenomenálny útočník sa zotavuje dobre, v rámci možností, čo potvrdil na sociálnych sieťach aj sám Pelé.

"Priatelia, zotavujem sa veľmi dobre. Dnes ma navštívili členovia rodiny, usmievam sa každý deň. Ďakujem za všetku lásku, ktorú od vás dostávam," napísal Pelé na Instagrame.

Osemdesiatročného Pelého operovali minulú sobotu v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule po tom, ako mu pri rutinnej prehliadke objavili nádor.

V utorok ho preložili na bežné oddelenie. V piatok sa na JIS vrátil, podľa ESPN bol hlavným dôvodom kyselinový reflux.

Jeho dcéra však na sociálnej sieti upokojovala situáciu.

"Zotavuje sa dobre, v rámci možností. Prisahám," napísala Keny Nascimentová na Instagrame, kde k textu pripojila aj fotografiu s usmiatym otcom.

Jeden krok späť a dva dopredu

"Normálny scenár rekonvalescencie pre muža v jeho veku po takej operácii je niekedy dva kroky vpred a potom zasa jeden krok naspäť. Včera sa cítil unavený a urobil krok späť. Dnes zasa spravil dva dopredu," dodala.

Trojnásobný majster sveta (1958, 1962, 1970) a historicky najlepší strelec brazílskej reprezentácie má zníženú pohyblivosť od operácie bedrového kĺbu z roku 2012.

Pred dvoma rokmi mu vyoperovali obličku a problémy mal v minulosti aj s kolenom a chrbticou.

Informáciu priniesli agentúry DPA a AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pelé sa vrátil na JIS. Jeho dcéra zverejnila fotografiu z nemocnice