Pelého prepustia čoskoro z nemocnice. Je silnejší ako predtým, vraví dcéra

Pelé.
Pelé. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. sep 2021 o 16:30

Nemocnica zatiaľ informácie nepotvrdila.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový kráľ Pelé čoskoro opustí nemocnicu v brazílskom Sao Paule, kde sa zotavuje z chirurgického zákroku.

Počas neho mu ešte 4. septembra z pravej steny hrubého čreva odstránili nádor. Po operácii strávil niekoľko dní aj na Jednotke intenzívnej starostlivosti.

"Teraz je silnejší ako predtým a ďalej sa bude liečiť a zotavovať doma. Chcem sa poďakovať za všetky priateľské a povzbudzujúce slová, ktoré sme od fanúšikov dostali za posledný mesiac," vyhlásila jeho dcéra Kely Nascimentová na Instagrame.

Nemocnica Alberta Einsteina v Sao Paule slová Pelého dcéry zatiaľ nepotvrdila.

Pelému počas rutinného kardiovaskulárneho vyšetrenia diagnostikovali podozrivú léziu, ktorú mu museli vyoperovať. Komplexne sa nechal otestovať po dlhšom čase, keďže predtým to neriskoval pre šíriaci sa koronavírus.

Trojnásobný majster sveta a podľa niektorých zdrojov autor viac než tisícky gólov Pelé mal v ostatných desiatich rokoch viacero problémov so zdravím.

Po operácii náhrady bedrového kĺbu v roku 2012 musel istý čas na verejnosti používať invalidný vozík a chodítka, neskôr absolvoval aj operačné zákroky na obličkách a prostate. Pelé je majster sveta z rokov 1958, 1962 a 1970 a so 77 gólmi je historicky najlepší strelec reprezentácie Brazílie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pelého prepustia čoskoro z nemocnice. Je silnejší ako predtým, vraví dcéra