Jeho kariéra má raketový vývoj. Barcelona si podpísala miliardový talent

Pedri a Lionel Messi.
Pedri a Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|14. okt 2021 o 17:00

Tínedžer hviezdi aj v reprezentácii.

BARCELONA. Španielsky futbalový reprezentant Pedro "Pedri" Gonzalez sa dohodol s FC Barcelona na predĺžení spolupráce.

S vedením katalánskeho klubu podpísal nový kontrakt do júna 2026, ktorý zahŕňa aj výkupnú klauzulu v hodnote jednej miliardy eur.

Osemnásťročnému stredopoliarovi vyprší súčasná zmluva o necelých dvanásť mesiacov, mal v nej zahrnutú aj opciu na predĺženie kontraktu na ďalšie dve sezóny, informovala agentúra dpa.

Klub sa však rozhodol dať svojej nádeji úplne novú ponuku s výrazne vylepšeným platom. Jeho výšku však nezverejnil.

Pedri prišiel na Camp Nou vlani z Las Palmas a v novom tíme zažil raketový vývoj. Z B-tímu sa rýchlo prepracoval do "áčka", v ktorom sa stal okamžite jedným z kľúčových hráčov.

Tréner Ronald Koeman ho využil v 37 ligových zápasoch, v ktorých dal tri góly. Iba Frenkie de Jong odohral v minulej sezóne za "Barcu" viac stretnutí v La Lige.

"Dlhodobý kontrakt pre Pedriho je signálom, že práve tento hráč by sa mal stať v blízkej budúcnosti jedným z lídrov FC Barcelona po boľavom odchode dlhoročného klubového klenotu Lionela Messiho, ktorý nemohol zostať v Barcelone vzhľadom na komplikované finančné pravidlá súťaže," uviedla agentúra AP.

Pedriho výkony neunikli pozornosti trénera španielskej reprezentácie Luisa Enriqueho, ktorý dal mladíkovi šancu v štyroch medzištátnych zápasoch a následne ho nominoval aj na EURO 2020.

Na šampionáte Pedri patril k oporám reprezentácie a výrazne prispel k postupu do semifinále. Vyhlásili ho za najlepšieho mladého hráča ME 2020. Stal sa najmladším hráčom v histórii, ktorý nastúpil vo vyraďovacej fáze ME.

Sezónu zakončil účasťou na OH v Tokiu, kde pomohol národnému výberu k zisku striebra. Celkovo nastúpil v minulom ročníku na 73 stretnutí.

Pedri je jedným z 30 hráčov nominovaných magazínom France Football na zisk prestížneho individuálneho ocenenia Zlatá lopta 2021.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Jeho kariéra má raketový vývoj. Barcelona si podpísala miliardový talent