Vypočúvanie Paula Pogbu sa odkladá, súd vyhovel jeho požiadavke

Paul Pogba
Paul Pogba (Autor: TASR/LaPresse via AP)
SITA|20. dec 2023 o 17:05

Francúzskemu majstrovi sveta z roku 2018 hrozí zákaz činnosti až na štyri roky.

BRATISLAVA.Vypočúvanie francúzskeho futbalistu Paula Pogbu na antidopingovom súde v Taliansku bolo odložené na základe žiadosti hráčovho právnika.

Ako referuje web football-italia.net, vypočutie sa malo uskutočniť 18. januára 2024, no podľa viacerých talianskych médií sa neuskutoční skôr ako 15. februára budúceho roka.

Pogba pôsobiaci v Juventuse Turín mal v tele zakázanú hladinu testosterónu. Kontrola odhalila v tele futbalistu zvýšenú hladinu hormónu ešte 20. augusta po zápase Serie A proti Udinese Calcio.

Pogba v ňom nehral, ale bol na lavičke. Francúz má zastavenú činnosť od prvej polovice septembra.

Vďaka posunutiu termínu vypočutia dostali právni zástupcovia majstra sveta z roku 2018 o čosi dlhší čas na prípravu protiargumentov a dôkazov o Pogbovej nevine.

„Pogba nikdy nechcel porušiť pravidlá. To môžem zaručiť,“ povedala Pogbova agentka Rafaela Pimenta.

Talianska antidopingová agentúra (Nado Italia) žiada pre Pogbu maximálny možný dištanc na štyri roky. Tridsaťročný stredopoliar sa totiž so zástupcami agentúry nedohodol na vine a treste.

Ak Pogba dostane dištanc na štyri roky, môže to znamenať koniec jeho hráčskej kariéry.

Majster sveta z roku 2018 by mohol dostať nižší trest, ale len v prípade, ak hodnoverne preukáže neúmyselný doping, poskytne "podstatnú pomoc" vyšetrovateľom alebo sa potvrdí, že zakázaná látka dostala do jeho tela ako výsledok kontaminácie povoleného produktu.

Pogba toho za Juventus veľa neodohral od vlaňajšieho návratu do Turína z anglického Manchestru United.

V minulej sezóne absolvoval iba šesť ligových stretnutí a pre zdravotné problémy s kolenom chýbal aj v kádri Francúzska na majstrovstvách sveta v Katare.

"Červení diabli" za neho v roku 2016 zaplatili Juventusu vtedy rekordnú sumu 105 miliónov eur. V aktuálnom ročníku pridal iba dva súťažné štarty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Vypočúvanie Paula Pogbu sa odkladá, súd vyhovel jeho požiadavke