Osudy talentov? Neustále zvonil telefón, lákali ho na veľké peniaze, mama plakala

Branislav Jašurek (v bielom drese).
Branislav Jašurek (v bielom drese). (Autor: Branislav Jašurek , archív TASR)
Pavol Spál|29. máj 2024 o 17:00

Aký osud majú hviezdy juniorského šampionátu?

BRATISLAVA. Vo svojej kategórii boli na Slovensku výnimoční. Upútali v tínedžerskom veku, boli opory juniorskej reprezentácie. Odborníci im predpovedali veľkú futbalovú kariéru aj v reprezentačnom áčku, alebo vo veľkom európskom klube. 

Na Cypre v týchto dňoch prebiehajú majstrovstvá Európy futbalistov do 17 rokov. Na záverečnom turnaji sa po jedenástich rokoch predstavila aj naša reprezentácia. 

Na šampionáte tejto kategórie upútalo v minulosti niekoľko Slovákov, niektorí z nich sa dostali aj do All Star výberu celého turnaja. 

Sportnet vybral osudy viacerých slovenských hráčov, ktorí v minulosti zažiarili na majstrovstvách Európy do 16 či 17 rokov. 

Jeden z nich je dnes v najlepšom futbalovom veku, pôsobí v krajine, kde je futbal extrémne populárny. Ale hrá iba vo štvrtej lige. Ďalší sa vypracoval na uznávaného agenta, ktorý zastupuje najlepších slovenských hráčov.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Ktorý supertalent je v najlepších rokoch a hrá štvrtú ligu?
  • Ktorý veľký talent zlákali na veľké peniaze?
  • Ktorý mal výsledky EKG, ako keby prekonal infarkt?
  • Ako jedného oklamali a namiesto pražskej výplaty mu chodil smiešny žold?
  • Ktorý o sebe tvrdí, že chodil slopať a žúrovať?

„Moja kariéra bola úplne zle manažovaná. Bol som v All Stars výbere šampionátu a potom ma kontaktovalo množstvo agentov. Vtedy ešte neboli mobily. Volali mojej mame, ktorá až plakala,“ spomína. 

Pilo sa a žúrovalo

Tretí sa usadil v malej dedinke a pracuje v rodinnej firme, ktorá vyrába tlačiarne. Preskakoval vekové kategórie, zo žiackej šiel rovno do staršieho dorastu. V pätnástich už trénoval s prvoligovým áčkom. 

„Smolou by som to nenazval, futbalu som mohol dať viac. Ale bolo to aj dobou. Na Slovensku v deväťdesiatych rokoch bola doba bohémov, pilo sa, žúrovalo,“ spomína vlani Peter Hrubina.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Osudy talentov? Neustále zvonil telefón, lákali ho na veľké peniaze, mama plakala