Rusko zaradilo bývalého ukrajinského reprezentanta na zoznam hľadaných osôb

Oleksandr Alijev
Oleksandr Alijev (Autor: REUTERS)
SITA|3. sep 2024 o 18:59

Moskva ho zaradila do spomenutého zoznamu pre údajné „verejné vyzývanie na teroristické akcie voči Rusku“.

BRATISLAVA. Niekdajší ukrajinský futbalový reprezentant Oleksandr Alijev sa v Rusku ocitol na tamojšom zozname hľadaných osôb.

Ako referuje web Ukrajinská pravda, Moskva zaradila 39-ročného bývalého futbalistu do spomenutého zoznamu pre údajné „verejné vyzývanie na teroristické akcie voči Rusku“.

Alijev sa týmto krokom Rusov neznepokojuje a vraví, že v podaní nepriateľa je to „totálna fraška“.

„Keď Rusi zabíjajú naše nevinné deti a ženy a organizujú teroristické činy v celej našej nevinnej krajine, je mi fuk, že ma tam títo krikľúni zaradili. Aj tak som nikdy nemal v úmysle ísť do tohto posr*tého Ruska. Chcem, aby bolo zničené a viac neexistovalo.“

Dvadsaťosemnásobný ukrajinský reprezentant, ktorý bol známy svojimi delovkami z väčšej vzdialenosti a predstavil sa na ME 2012 v Poľsku a na Ukrajine, je rodákom z ruského Chabarovska na Ďalekom východe a do svojich štrnástich rokoch žil v meste Kursk neďaleko ukrajinských hraníc.

Práve v Kurskej oblasti spustila ukrajinská armáda pred necelým mesiacom protiofenzívu, kontroluje v nej viacero obcí a jej územné zisky postupne narastajú.

„Naozaj chcem, aby naši chlapci dobyli Kursk. Potom by som išiel do tohto mesta, kde som predtým žil. Vždy som toto mesto chcel znova navštíviť. Kursk je Ukrajina.

Všetkým našim chlapcom prajem bezpečnú oblohu nad nimi a pevné zdravie. Pokračujte vpred, chlapci!“ vyhlásil Alijev, ktorý sa v prvých dňoch po predvlaňajšom vypuknutí vojny pridal k obrane ukrajinskej metropoly Kyjev.

Alijev si na klubovej úrovni spravil dobré meno hlavne v kyjevskom Dyname. Pôsobil aj vo dvoch kluboch v Rusku - v Lokomotive Moskva a Anži Machačkala.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rusko zaradilo bývalého ukrajinského reprezentanta na zoznam hľadaných osôb