Postup do Kataru už majú istý. Nemci cestujú do Arménska bez piatich hráčov

Leon Goretzka (vpravo) a Nicolas Hasler v zápase Nemecko - Lichtenštajnsko.
Leon Goretzka (vpravo) a Nicolas Hasler v zápase Nemecko - Lichtenštajnsko. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. nov 2021 o 17:45

Nemci nastúpia na posledný zápas bez Neuera, Reusa, Draxlera, Rüdigera či Goretzku.

WOLFSBURG. Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Hansi Flick nemôže v nedeľňajšom zápase európskej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Kataru na pôde Arménska rátať s viacerými hráčmi, ktorí sa už odpojili od národného tímu.

Kouč Flick voľno na oddych udelili brankárovi Manuelovi Neuerovi z Bayernu Mníchov a útočníkovi Marcovi Reusovi z Borussie Dortmund, kartový trest z hry vyradil obrancu Antonia Rüdigera z FC Chelsea. Ďalšia dvojica do Arménska necestuje z dôvodu zranení.

Stredopoliar Julian Draxler z francúzskeho tímu Paríž Saint-Germain nehral ani vo štvrtok doma proti Lichtenštajnsku (9:0) pre svalové zranenie.

Stredopoliar Leon Goretzka sa zase zranil práve v spomenutom súboji proti Lichtenštajnsku. V závere úvodnej desaťminútovky stretnutia ho kopačkou zasiahol do hlavy brániaci Jens Hofer, ktorý za to dostal červenú kartu a domáci gólom Ilkaya Gündogana z pokutového kopu otvorili skóre.

Goretzka pokračoval v stretnutí a v 22. minúte sa prihrávkou podieľal na presnom zásahu Leroya Saného na 3:0, v polčasovej prestávke však za stavu 4:0 striedal.

Vedenie národného tímu pred cestou do Arménska oznámilo, že Goretzka pre zranenie v oblasti a hlavy a krku ďalekú cestu nepodstúpi.

Nemci už majú istú miestenku na MS 2022, okrem nich sú istými účastníkmi šampionátu aj domáci Katar, z Európy aj reprezentácia Dánska a od štvrtka aj juhoamerická Brazília.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Postup do Kataru už majú istý. Nemci cestujú do Arménska bez piatich hráčov