Neapol má formu ako v roku 1957, Hamšík myslí iba na úspechy

Marek Hamšík je lídrom Neapola.
Marek Hamšík je lídrom Neapola. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. sep 2016 o 17:55

Lídrami Neapola v súčasnosti sú Hamšík a Milik.

NEAPOL. Úradujúci taliansky futbalový vicemajster SSC Neapol zvíťazil v sobotňajšom dueli 4. kola tamojšej najvyššej súťaže nad Bolognou 3:1 a priebežne sa s 10 bodmi dostal na čelo tabuľky Serie A. Postavenie lídra môže v nedeľu ohroziť duo Juventus Turín a AS Rím.

"Partenopei" poslal do vedenia v 14. min José Callejón, španielsky legionár dosiahol vo farbách SSC jubilejný 50. gól. Po zmene strán síce Simone Verdi krásnou ďalekonosnou strelou vyrovnal, ale hrdinom domácich sa opäť stal Arkadiusz Milik.

Na stý gól nemyslí 

Poliak nadviazal na svoje utorňajšie dvojgólové predstavenie v Lige majstrov na pôde Dynama Kyjev (2:1) a dvakrát sa presadil aj proti Bologni. Na víťazný zásah v 67. min mu prihral slovenský kapitán Neapola Marek Hamšík, ktorý odohral celý duel.

"Nie je dôležité, kto strelí gól. Prvoradé je, aby sme ho dali," uviedol 29-ročný rodák z Banskej Bystrice prostredníctvom svojej oficiálnej stránky. Hamšík stále čaká na svoj 100. gól v neapolskom drese, snaží sa však na to nemyslieť.

Neapol hrá v súčasnosti výborne.
Neapol hrá v súčasnosti výborne. (Autor: TASR/AP)

"Či som myslel počas duelu na možnosť dosiahnuť stý gól v drese SSC? Nie. Keď to má prísť, tak to príde. Najdôležitejší je úspech tímu," dodal autor 99 zásahov za neapolské mužstvo. Hamšík rozdal spoluhráčom počas zápasu dovedna 109 prihrávok, presných bolo 90,6 %.

Milik prekvapil aj trénera 

"Bol to ťažký zápas. Bologna hrala dobre, má niekoľko nebezpečných hráčov. V druhom polčase sme nakoniec strhli triumf na našu stranu a to je jediné, čo sa počíta. Milik predviedol svoje silné stránky, snažíme sa mu pomáhať, aby stále napredoval," vyhlásil pre Mediaset Premium José Callejón.

Neapolský hrdina Milik je momentálne v skvelej forme. Po letnom príchode z Ajaxu Amsterdam sa v novom pôsobisku v úvodných piatich vystúpeniach strelecky presadil šesťkrát. Mimochodom, v sobotu skóroval hneď pri svojom prvom dotyku s loptou, keďže na trávnik prišiel až po hodine hry.

Milik dal zabudnúť na odchod Gonzala Higuaína.
Milik dal zabudnúť na odchod Gonzala Higuaína. (Autor: SITA/AP)

Z gólovej potencie Milika a Callejóna profituje aj Neapol - tím z mesta pod Vezuvom zaznamenal v úvodných štyroch kolách zaťažil kontá súperov tuctom zásahov. "Partenopei" naposledy dosiahli túto hranicu ešte na začiatku sezóny 1957/1958, vtedy sa presadili 13-krát.

"Poviem pravdu, aj ja som prekvapený Milikovou produktivitou, no spôsob, akým sa na ihrisku prezentuje, nie je pre mňa žiadnou novinkou. Stále má iba 22 rokov a za sebou prvé štarty v Serie A. Musíme ho trochu uchrániť od tlaku, ktorý vie priniesť účinkovanie v tejto súťaži," povedal pre Sky Sport Italia neapolský kouč Maurizio Sarri.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Neapol má formu ako v roku 1957, Hamšík myslí iba na úspechy