VIDEO: Messi dotiahol Miami až k zisku trofeje. Vo finále pohára dal gól aj premenil penaltu

Futbalisti Interu Miami s trofejou pre víťaza Leagues Cupu.
Futbalisti Interu Miami s trofejou pre víťaza Leagues Cupu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. aug 2023 o 06:50 (aktualizované 20. aug 2023 o 09:25)

Penaltovú drámu rozhodla až jedenásta séria.

Leagues Cup - finále

Nashville SC - Inter Miami 1:1 (0:1), po penaltách 9:10

Góly: 57. Picault - 23. Messi

Penaltový rozstrel: 9:10. Nedali: Leall, Panicco - Ulloa

Diváci: 30.109

NASHVILLE. Lionel Messi sa po príchode do USA teší z prvej trofeje už po siedmich zápasoch. Jeho Inter Miami zdolal vo finále Leagues Cupu Nashville SC 10:9 v penaltovom rozstrele, zápas sa skončil nerozhodne 1:1.

Messi otváral skóre v 23. minúte a v drese amerického tímu sa presadil aj v siedmom zápase za sebou. Celkovo má na konte už 10 gólov a jednu asistenciu.

O vyrovnanie sa v 57. minúte postaral Fafa Picault a duel museli rozhodnúť penalty. V závere mohol strhnúť víťazstvo na stranu Interu Leonardo Campana, ale svoju šancu premárnil.

V rozstrele sa predstavilo všetkých 22 hráčov. Miami rozhodlo o svojom triumfe až v 11. sérii, v brankárskom mikrosúboji, z ktorého ako hrdina tímu vyšiel Drake Callender z floridského tímu. Ten najskôr premenil svoj pokus a následne zlikvidoval pokus Elliota Paniccoa.

VIDEO: Zostrih zápasu Nashville SC - Inter Miami

Finálové stretnutie sa hralo na štadióne Geodis Park v Nashville. Sledovalo ho 30.109 divákov. V dueli o tretie miesto uspela Philadelphia Union, ktorá zdolala mexický Monterrey jasne 3:0.

Beckham: Je to ako vo filme

V League s Cupe hralli tímy z Major League Soccer (MLS) a mexickej najvyššej súťaže Liga MX. Messi sa s 10 zásahmi stal aj najlepším strelcom pohára. Druhý v poradí Bongokuhle Hlongwane z Minnesoty United ich strelil o tri menej.

Messi prišiel do Miami v čase, keď bol tím na dne zámorskej ligovej MLS. Inter však v Leagues Cupe vyhral všetkých sedem duelov.

Spolumajiteľ klubu David Beckham bol po stretnutí ohromený z toho, aký vplyv a zmenu priniesla do tímu trojica bývalých hráčov FC Barcelona Messi, Sergio Busquets a Jordi Alba.

"Je to ako vo filme. Sledovať hru týchto hráčov je emocionálne a krásne," povedal Beckham, ktorého kamery zachytili dojatého po záverečnom hvizde.

Busquets: Tím rastie míľovými krokmi

Okrem 36-ročného Argentínčana svoj pokus v rozstrele premenili aj jeho bývalí spoluhráči v španielskom veľkoklube. Busquets si nové pôsobisko užíva a vníma pokrok celého mužstva.

"Som veľmi šťastný, že sme získali náš prvý titul v priebehu jedného mesiaca. Tím rastie míľovými krokmi. Nakazili sme tím svojím duchom, prácou, charakterom a skúsenosťami. Vytvárame súdržný tím, a samozrejme, máme Lea, ktorý robí rozdiel, pretože je najlepší na svete."

Nových hráčov vyzdvihol aj hlavný tréner Gerardo Martino. "Museli sme zakomponovať veľa nových hráčov, ale som ohromený tým, ako sa to zladilo. Po zisku titulu za 30 dní máme teraz viac jasno v tom, čo nás môže čakať v budúcnosti," poznamenal 60-ročný "Tata", ktorého reč na tlačovej konferencii prerušili hráči Miami striekaním šampanského.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»VIDEO: Messi dotiahol Miami až k zisku trofeje. Vo finále pohára dal gól aj premenil penaltu