Futbal: Mourinho vidí Lamparda o rok v milánskom Interi

Frank Lampard
Frank Lampard (Autor: ap)
TASR|1. júl 2008 o 11:08

Nový tréner milánskeho Interu Jose Mourinho je presvedčený, že hvoezda Chelsea FC Frank Lampard bude najneskôr o rok hráčom talianskeho majstra. Zároveň však priznal, že v súčasnosti s anglickým reprezentantom nerokuje.

Miláno 1. júla (TASR) - Tréner futbalistov Interu Miláno Jose Mourinho poprel informácie o priamom rokovaní s hviezdou Chelsea Frankom Lampardom, o ktorého má úradujúci majster Serie A veľký záujem.

Lampard o rok do Milána

Kontroverzný Portugalčan uviedol, že síce neočakáva príchod anglického reprezentanta na San Siro v tejto sezóne, no je si stopercentne istý, že ho získa o rok neskôr.

Okamžite po angažovaní Portugalčana Deca jeho bývalým trénerom v reprezentácii Luisom Felipem Scolarim z Brazílie do Chelsea sa objavili špekulácie, že pôsobenie klubovej ikony Lamparda sa v klube chýli ku koncu.

Tridsaťročný stredopoliar má na Stamford Bridge ešte 12 mesiacov platný kontrakt. "V budúcej sezóne bude pre Franka ľahšie prísť do Interu. Som si stopercentne istý, že v sezóne 2009/2010 bude hrať tu," citovali Mourinha britské médiá. "V tejto sezóne jeho príchod nevidím reálne. Nie preto, že my by sme ho nechceli, ale preto, že Chelsea ho nechce predať," dodal tréner, ktorý s FC Porto vyhral Pohár UEFA aj Ligu majstrov.

Rozhovory o novom kontrakte uviazli

Lampard rokoval s Londýnčanmi o predĺžení zmluvy o štyri roky, no momentálne rozhovory uviazli na mŕtvom bode. Napriek Mourinhovmu skepticizmu však niektoré britské médiá mienia, že Lampard by mohol do Interu prestúpiť už teraz. Expert BBC Radio 5 Live Football Jonathan Legard je presvedčený o svojej pravde:

"Príchod Deca je jasným signálom o chystanom odchode Lamparda. Ani Lampard už nerobil veľa v snahe udržať rokovania o dlhodobom kontrakte. Je pripravený na znovuzrodenie pod Jose Mourinhom v Interi. Nie je otázka, či Lampard do Talianska odíde, otázka je len kedy."

Nachádzate sa tu:
Domov