Liverpool odmieta pustiť Salaha do reprezentácie. Dôvodom sú koronavírusové opatrenia

Mohamed Salah.
Mohamed Salah. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|23. aug 2021 o 18:06

Covid-19 opäť trápi svetový futbal.

KÁHIRA, LIVERPOOL. Anglický futbalový klub FC Liverpool odmietol uvoľniť útočníka Mohameda Salaha na najbližšie zápasy egyptskej reprezentácie v africkej kvalifikácii o postup na MS 2022.

Dôvodom je, že Egypt zaradila Veľká Británia na takzvaný červený zoznam a Salah by musel pre pandémiu koronavírusu absolvovať po návrate desaťdňovú karanténu.

Klub však nebude hráčovi brániť odcestovať na súboj do Gabonu, kde bude hrať Egypt 5. septembra.

Kluby nemusia uvoľniť hráča na reprezentačný zápas, ak by následne pre ochranné opatrenia mal prísť o ligový zápas.

Ak by Salah musel ísť do karantény, nemohol by nastúpiť na súboj s Leedsom 12. septembra a zrejme ani na ten s Crystal Palace o týždeň neskôr.

Egyptská futbalová federácia chce mať svoju hlavnú hviezdu k dispozícii v oboch dueloch a hľadá spôsob, ako by sa Salah mohol vyhnúť karanténe. Správu priniesla agentúra DPA.

Egypťania sú vraj v úzkom kontakte s predstaviteľmi Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), aby futbalisti pre potreby národných tímov získali výnimku pri cestovaní.

Tiež spomenuli, že oficiálne žiadali o uvoľnenie Salaha na OH v Tokiu, no ani v tomto prípade neuspeli. Kluby totiž nemajú povinnosť uvoľniť svojich hráčov na olympijský turnaj.

Salah sa nakazil koronavírusom v novembri 2020, keď v Káhire navštívil svadbu svojho brata. Potom mal absolvovať reprezentačný zápas v Togu, z ktorého napokon vzišlo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liverpool odmieta pustiť Salaha do reprezentácie. Dôvodom sú koronavírusové opatrenia