Rusnák ťahá klub do play off MLS, v prestrelke strelil dôležitý gól

Albert Rusnák.
Albert Rusnák. (Autor: TASR/AP)
TASR, Sportnet|16. sep 2021 o 07:20

Prispel k cennému víťazstvu na ihrisku súpera.

Major League Soccer 2021

San José Earthquakes - Real Salt Lake 3:4 (1:1)

Góly: 26., 50. a 65. J. López - 45. a 81. Rubin, 49. Rusnák, 71. Meram

/Albert Rusnák (Real) odohral celé stretnutie, v 49. min dal gól, dostal ŽK/

SAN JOSÉ. Slovenský futbalista Albert Rusnák prispel v MLS gólom k víťazstvu Realu Salt Lake na trávniku San José Earthquakes 4:3.

Presadil sa v 49. minúte, keď strelil druhý zásah hostí. Domácim nestačil ani hetrik Mexičana Javiera Eduarda Lopeza.

VIDEO: Gól Alberta Rusnáka je v čase 1:44 min

Špecializovaný portál SofaScore.com ohodnotil výkon slovenského kapitána vysokou známkou 8.6. Rusnák bol tretím najlepším hráčom zápasu, len trojica dosiahla vyššiu známku ako 8 z desiatich.

"Vo dvoch zápasoch sme inkasovali päťkrát, ale strelili sme šesť gólov a to preto, že máme ofenzívnych hráčov typu Rusnáka, Kreilacha a Rubina, ktorí sa nevzdávajú za žiadneho stavu," skonštatoval tréner Mastroeni na klubovom webe RSL.com.

Pre 27-ročného slovenského stredopoliara to bol siedmy gól v tejto sezóne zámorskej súťaže. Na konte má aj osem asistencií, čím sa v klubových štatistikách dostal na prvé miesto pred Chorváta Damira Kreilacha.

Salt Lake sa drží na šiestej priečke Západnej konferencie, predposlednej postupovej do play off.

"Nemá zmysel, aby sme čakali vzadu na to, čo urobí súper. Rovnako ako doma, aj u súpera chceme my diktovať tempo hry. Je to trochu náročnejšie v zápasoch vonku, ale dokázali sme to aj s minimálnym - dvojdňovým odpočinkom, keďže predtým sme hrali v nedeľu. Ukazuje sa, že je jedno, či hráte tri alebo aj viac zápasov do týždňa. Ak máte správnu mentalitu hráčov, všetko je možné," podotkol Rusnák, ktorý chýbal v kádri reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča na tohtoročných ME vo futbale. K celkovému nastaveniu mužstva zo Salt Lake City ešte dodal:

"Za každého stavu bojujeme a to je dobré. Aj proti San Jose sme dvakrát doťahovali náskok súpera, a aj tak sme zvíťazili. Riadime sa heslom: Jeden za druhého a všetci pre mužstvo."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Rusnák ťahá klub do play off MLS, v prestrelke strelil dôležitý gól