Rusnákov tím vyriešil problém, dočasného trénera vymenoval za hlavného

Pablo Mastroeni.
Pablo Mastroeni. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|14. dec 2021 o 17:25

Mastroeni ostáva ako tréner Real Salt Lake.

HERRTMAN. Vedenie klubu zámorskej futbalovej MLS Real Salt Lake vymenovalo Pabla Mastroeniho za trvalého trénera. V metropole Utahu pôsobí aj slovenský reprezentant Albert Rusnák.

Pred tri a pol mesiacmi sa stal 45-ročný Mastroeni dočasným koučom Real Salt Lake.

Štyridsaťpäťročný Mastroeni prišiel do Realu Salt Lake v január 2021 na pozíciu asistenta Freddyho Juareza, po jeho odvolaní v auguste sa stal dočasným kormidelníkom.

Pod jeho taktovkou klub dosiahol v základnej časti bilanciu 8 víťazstiev, 1 remíza a 8 prehier, v tabuľke Západnej konferencie obsadil siedmu priečku a zásluhou lepšieho skóre v porovnaní s Los Angeles Galaxy sa prebojoval do play off.

Ako outsider tam však vyradil dvoch favoritov - Seattle Sounders a Sporting Kansas City. Stroskotal až v konferenčnom finále na Portlande Timbers, ktorý neskôr v boji o titul podľahol tímu FC New York City.

Pablo Mastroeni reprezentoval USA na MS v rokoch 2002 a 2006, na jeho konte je spolu 65 štartov v národnom tíme. Ešte ako hráč v MLS pôsobil v Miami (1998-2001), Colorade (2002-13) a LA Galaxy (2013). Ako kouč v rokoch 2014 až 2017 viedol Colorado, vlani krátko zastával funkciu asistenta trénera v Houstone.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Rusnákov tím vyriešil problém, dočasného trénera vymenoval za hlavného