Lopta zaplávala a brankár nemal šancu. Stochovi sa v Česku darí

Miroslav Stoch.
Miroslav Stoch. (Autor: SITA)
Sportnet|2. okt 2022 o 14:00

Stoch okrem gólov zbiera aj kartové tresty.

BRATISLAVA. Bývalý slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch v polovici septembra mnohých prekvapil. Hráč s bohatými skúsenosťami podpísal ako voľný hráč zmluvu s českým treťoligovým klubom FK Motorlet Praha.

Pri svojej premiére v novom drese sa ešte strelecky nepresadil, no v ďalších dvoch dueloch dokázal, že zo svojho futbalového umenia nič nezabudol.

V zápase na pôde TJ Jiskra Domažlice dvoma gólmi prispel k remíze 2:2. Najskôr skóroval v nadstavenom čase prvého polčasu, keď využil chybu brankára.

Po zmene strán síce Domažlice dokázali otočiť skóre, ale Stoch individuálnou akciou v 65. minúte a strelou k ľavej žrdi stanovil konečný výsledok duelu.

VIDEO: Góly Miroslava Stocha proti TJ Jiskra Domažlice /zdroj: TVcom.cz/

Ďalší gól strelil v piatkovom domácom súboji proti tímu Dukla Praha B.

Po tom, ako hostia chybovali v rozohrávke dostal Stoch loptu do priestoru ľavého krídla. Loptu si naviezol k šestnástke a pravou nohou vystrelil.

Z dostupných záberov je vidno ako lopta zaplávala pred brankárom súpera a ten nemal šancu reagovať. Gól slovenského futbalistu napokon na víťazstvo nestačil, pretože Motorlet Praha druhýkrát v sérii remizoval 2:2.

"Každá lopta od neho je neuveriteľne presná, technicky je na tom skvele," hovoril pre klubový web už v minulosti na adresu Slováka tréner Martin Poustka.

VIDEO: Gól Miroslava Stocha v zápase s Duklou Praha B /zdroj: TVcom.cz/

Zaujímavosťou je, že Stoch okrem gólov zbiera v Česku aj žlté karty. V predošlých dvoch zápasoch bol vždy jedným z potrestaných hráčov.

Proti Dukle Praha si neodpustil poznámku k výkonu hlavného rozhodcu. Ten odpískal útočný faul domácich, ale za protesty videl žltú kartu práve Stoch.

Motorlet Praha figuruje v tabuľke na deviatom mieste s bilanciou tri výhry, tri remízy a tri prehry. V ďalšom súboji by však mohol prelomiť sériu remíz, pretože nastúpi proti Sokolovu, predposlednému mužstvu tabuľky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Česko»Lopta zaplávala a brankár nemal šancu. Stochovi sa v Česku darí