Škriniar zostal prekvapený. Chcem zostať v Paríži, vravel. Saudská Arábia je riešením

Milan Škriniar v drese PSG.
Milan Škriniar v drese PSG. (Autor: REUTERS)
Martin Kozinka|27. aug 2024 o 11:30

Profesionalita a dobrá vôľa vraj Škriniarovi nestačia. Nebol v plánoch Luisa Enriqueho.

BRATISLAVA. Keď v roku 2021 získal Milan Škriniar s Interom Miláno Scudetto, potvrdil, že patrí medzi najlepších obrancov v Európe.

Už v tom čase sa po prvýkrát v médiách objavil záujem PSG o jeho služby. Taliani však požadovali za slovenského futbalistu astronomickú sumu. 

Parížania posielali do Milána ponuky od 50 do 70 miliónov eur. No ani raz neuspeli. 

Museli si počkať na to, kým Škriniarovi vyprší zmluva v talianskom veľkoklube. V januári 2023 tak podpísal vysnívaný kontrakt s Parížom St. Germain.

„Som veľmi šťastný, že som konečne súčasťou tohto úžasného klubu,” zneli Škriniarove slová po príchode do metropoly Francúzska.

Škriniar: Bol som prekvapený 

Keď na fotografiach pózoval s novým dresom, na tvári mal široký úsmev. Za ním sa však skrýval pocit neistoty. 

„Cítim menší tlak,” priznal futbalista vo svojom prvom rozhovore.

Vynárali sa otázky, či bude súčasťou základnej zostavy. V Interi mal dlhé roky istotu. Bol jednotkou v obrane Milánčanov.

Slovenský futbalista Milan Škriniar (vľavo) sa teší so spoluhráčmi Paríža St. Germain po strelení gólu.
Slovenský futbalista Milan Škriniar (vľavo) sa teší so spoluhráčmi Paríža St. Germain po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)

Tieto obavy však dlho netrvali. Škriniar bol v úvode sezóny kľúčovým, najvyužívanejším obrancom PSG. 

Kouč Luis Enrique mu dôveroval. „Bol som prekvapený, že som hral tak veľa,” priznal po sezóne Škriniar pre L'Equipe. „Prvých päť či šesť mesiacov bolo skvelých,” dodal.

Keď sa už zdalo, že si kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie budoval povesť stabilného obrancu v dovtedy rozháranom klube, zastavilo ho zranenie.

Tvrdo pracoval, vrátil sa skôr

Keď pred rokom prišiel do Paríža, všetkých ubezpečil, že jeho zranenie chrbtice z čias pôsobenia v Interi je už minulosťou: „Mám sa už veľmi dobre, nemusíte sa báť!”

„Všetko funguje bez problémov,” upokojil všetkých.

Milan Škriniar podstúpil v januári úspešnú operáciu ľavého členka.
Milan Škriniar podstúpil v januári úspešnú operáciu ľavého členka. (Autor: Paris Saint-Germain / X)

Keď sa ho Arnaud Hermant z L'Equipe začiatkom júna tohto roka spýtal, či je na sto percent pripravený hrať po ďalšom zranení a následnej operácii členka, Škriniar zostal opäť pokojný.

„Áno, som,” odvetil. „Doktor mi povedal, že budem absentovať minimálne štyri mesiace, no ja som sa vrátil po troch. Pracoval som najviac, ako sa len dalo, aby som bol späť čo najskôr.”

S tímom absolvoval len dva tréningy, keď ho Enrique po návrate nemilosrdne poslal do hry počas derby zápasu s Marseille. Škriniar sa tak nedokázal vrátiť v závere ročníka do kvalitatívnej formy.

Stal sa učebnicou pre študentov

„Chcem zostať v Paríži,” jasne vyhlásil v júnovom rozhovore pre L'Equipe. „Mám v zmluve ešte štyri roky. S rodinou sme tu šťastní.”

Začiatkom leta začala rezonovať téma jeho prestupu. „Nikto mi nič o odchode nepovedal,” zdôraznil v tom čase. O dva mesiace je všetko inak.

Napriek tomu, že Škriniar absolvoval namáhavý európsky šampionát so slovenským tímom a následne aj krátku prípravu s Parížanmi, Enriqueho nepresvedčil.

Španiel ho počas posledného víkendu nenominoval na zápasovú súpisku proti Montpellieru, čím mu dal jasný odkaz. 

„Milan Škriniar je učebnicou pre študentov škôl športového manažmentu,” napísal ironicky o jeho prestupovej ságe Arnaud Hermant z L'Equipe.

Profesionálny prístup a dobrá vôľa nestačia

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Škriniar zostal prekvapený. Chcem zostať v Paríži, vravel. Saudská Arábia je riešením