Nagelsmann zverejnil svoju prvú nomináciu, do tímu Nemecka sa vracia skúsený veterán

Mats Hummels.
Mats Hummels. (Autor: TASR/DPA)
TASR|6. okt 2023 o 14:25

Nemecký obranca v reprezentácii chýbal dva roky.

BERLÍN. Nemecký futbalista Mats Hummels si po dvoch rokoch zahrá v reprezentácii. Tréner Julian Nagelsmann zaradil 34-ročného obrancu do nominácie Nemecka na prípravné zápasy proti USA (14. októbra) a Mexiku (17. októbra).

"Sme nový trénerský tím a chceme vidieť čo najviac hráčov v reprezentačnom drese. Našim cieľom je zjednotiť mužstvo v najkratšom čase, ktorý máme k dispozícií," uviedol Nagelsmann pre agentúru DPA.

Obranca Borussie Dortmund hral v národnom tíme naposledy na ME v roku 2021. Okrem Hummelsa sa v tíme predstaví aj ďalší veterán Thomas Müller, ktorý nahradil zraneného Niclasa Füllkruga.

Tridsaťročný Hummelsov spoluhráč sa zo septembrového svalového zranenia vyliečil a na súpiske figuruje aj on.

Útočník Chris Führich z VfB Stuttgart, stredopoliar Robert Andrich z Bayeru Leverkusen a útočník Kevin Behrens z Unionu Berlín dostali pozvánku do národného tímu po prvý raz.

Do zostavy sa vrátil stredopoliar Leon Goretzka z Bayernu Mníchov, ktorého z nominácie vynechal predchádzajúci tréner Hansi Flick. Jeho spoluhráč krídelník Serge Gnabry nenastúpi pre zranenie.

Majstrov sveta z roku 2014 Hummelsa, Müllera a Jeroma Boatenga prepustil z reprezentácie v roku 2019 vtedajší tréner Joachim Löw po nevydarených MS v Rusku v roku 2018.

Nominácia Nemecka na prípravné zápasy proti USA

Brankári: Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt), Oliver Baumann (TSG 1899 Hoffenheim), Bernd Leno (FC Fulham)

Obrancovia: Robin Gosens (Union Berlín), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Niklas Süle (Borussia Dortmund), David Raum (RB Lipsko), Malick Thiaw (AC Miláno), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)

Stredopoliari: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Chris Führich (VfB Stuttgart), Leon Goretzka (Bayern Mníchov), Pascal Gross (Brighton & Hove Albion FC), Ilkay Gündogan (FC Barcelona), Jonas Hofmann (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Leroy Sané (všetci traja Bayern Mníchov), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)

Útočníci: Kevin Behrens (Union Berlín), Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal Londýn), Thomas Müller (Bayern Mníchov)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nagelsmann zverejnil svoju prvú nomináciu, do tímu Nemecka sa vracia skúsený veterán