Stredopoliar Wolverhamptonu prestal trénovať, kouč tomu nerozumie

Matheus Nunes v drese Wolverhamptonu.
Matheus Nunes v drese Wolverhamptonu. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|30. aug 2023 o 14:50

Brazílsky futbalista údajne čaká na to, kým prestúpi do Manchestru City.

WOLVERHAMPTON. Brazílsky futbalový stredopoliar Matheus Nunes nechce trénovať s anglickým tímom Wolverhampton Wanderers, kým sa nevyrieši jeho situácia ohľadom očakávaného prestupu do Manchestru City.

Anglický majster už ponúkol za 25-ročného hráča v prepočte približne 55 miliónov eur, no Wolves to odmietli a čakajú na lepšiu ponuku. Trénera Garyho O'Neila správanie sa Nunesa prekvapilo.

"Z vlastnej vôle nie je s tímom. Po ponuke od Manchestru City sa rozhodol, že je pre neho najlepšie nebyť so spoluhráčmi.

Pokiaľ viem, lepšia ponuka zatiaľ neprišla. Nunes je stále náš hráč, máme s ním dlhú zmluvu a očakávam, že zostane v klube aj po prestupovom období.

V najbližších dňoch sa o tom budeme rozprávať a určite to vyriešime," vyhlásil kouč Wanderers.

Nunes prišiel do Wolverhamptonu vlani v auguste z portugalského Sportingu Lisabon a podpísal v Anglicku kontrakt na päť rokov.

V 35 zápasoch v drese Wanderers zaznamenal jeden gól. Podľa O'Neila nemal dôvod prestať trénovať.

"Nemusel to urobiť, máme na to postupy. Budeme o tom hovoriť s ním aj s jeho zástupcami.

Nie je to ľahká situácia. Hráči v takýchto prípadoch nikdy nemusia prestať trénovať, no aj tak to robia a vždy to robili. Prístup klubu sa však nemení," vysvetlil kormidelník.

Manchester City síce nedávno priviedol chorvátskeho stredopoliara Matea Kovačiča ako náhradu za Nemca Ilkaya Gündogana, no ten nezvykne hrávať na rovnakej pozícii.

V strede podľa tiež tímu chýba zranený Belgičan Kevin De Bruyne. Trénerovi Pepovi Guardiolovi by sa tak zišiel hráč ako Nunes, ktorý je ofenzívnejší než Kovačič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Stredopoliar Wolverhamptonu prestal trénovať, kouč tomu nerozumie