Mladíka dostali do nezvyčajnej situácie. Naraz ho nominovali dva rôzne národné tímy

Mateus Mané v drese Anglicka.
Mateus Mané v drese Anglicka. (Autor: X/ Wolves Academy)
REUTERS|5. okt 2024 o 16:05

Pôsobí v akadémii účastníka Premier League.

LONDÝN. Sedemnásťročný útočník z akadémie anglického futbalového klubu Wolverhamptonu Wanderers Mateus Mané sa stal horúcou témou po tom, čo ho tréneri Portugalska v piatok zaradili do svojho tímu do 18 rokov.

Prekvapivé je, že sa tak stalo deň po tom, čo ho do svojho kádra nominovalo aj Anglicko. Vo výbere do 17 rokov nastupoval Mané za Portugalsko, za Anglicko debutoval pred mesiacom.

Mané však môže nastupovať za oba reprezentačné výbery. V kategórii do 18 rokov totiž môže tímy ľubovoľne striedať, pretože táto kategória nie je regulovaná stanovami UEFA.

Tréner Liam Bramley povolal Maného na druhý mládežnícky kemp Anglicka po sebe. Angličania absolvujú v Marbelle turnaj štyroch tímov.

Keďže turnaje oboch reprezentácií, ktoré ho nominovali, prebiehajú súbežne, Mané môže hrať len za jeden tím a Wolves a Anglicko potvrdili, že bude figurovať v Bramleyho tíme.

S vysvetlením situácie sa čaká aj na portugalský futbalový zväz.

Hráči s viacerými štátnymi príslušnosťami síce hrajú za viac ako jednu krajinu, ak sú na to oprávnení, ale na seniorskej úrovni nesmú meniť príslušnosť - pokiaľ za prvú krajinu nehrali len v prípravných zápasoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mladíka dostali do nezvyčajnej situácie. Naraz ho nominovali dva rôzne národné tímy