Boj o prvú ligu má úplatkársku dohru. Aktéri sú z vysokých trestov šokovaní

Momentka zo zápasu FC Košice - Tatran Prešov. Kluby bojovali o postup na ihrisku aj mimo neho.
Momentka zo zápasu FC Košice - Tatran Prešov. Kluby bojovali o postup na ihrisku aj mimo neho. (Autor: Viktor Zamborský)
Michal Šášky|11. júl 2023 o 13:30

Bývalý hráč Slovana či Trnavy si nezahrá 30 mesiacov.

KOŠICE, PREŠOV. Bola to napínavá sezóna, plná zvratov a prekvapení. Dve tradičné značky, krajské mestá a metropoly východu bojovali o postup do najvyššej futbalovej súťaže.

Košice ako tradičný favorit, ktorý sa už tri roky márne snažil dostať medzi elitu a Tatran Prešov, nováčik z tretej ligy, ktorý bol väčšinu sezónu nečakane na čele tabuľky.

Prvý tím postúpil priamo, druhý hral baráž o účasť proti predposlednému tímu Fortuna ligy.

Vzhľadom na formu oboch tímov sa očakávalo, že by sa mohli medzi elitu dostať spoločne a konečne rozšíriť východoslovenskú účasť v prvej lige.

Nestalo sa. Košice síce postúpili priamo, ale Prešov v baráži po domácej výhre pustil postup z rúk v Zlatých Moravciach.

Krásny futbalový boj však koncom roka poznačili úplatkárske škandály, za ktoré pyká jeden hráč z každého východoslovenského tímu.

Čo sa stalo?

Šesták: Bolo to na prokurátora

V úvode mája sa Tatran Prešov, vtedy líder tabuľky, predstavil na ihrisku iného bývalého treťoligistu z Považskej Bystrice. Aj ten sa skvelo adaptoval vo vyššej súťaži.

Vzájomný zápas, ktorý ste mohli na Futbalnete sledovať cez live stream, bol pre Prešov kľúčový. Ak by zaváhal, mohol by v 28. kole prísť o prvé miesto, ktoré si držal od 10. kola.

VIDEO: Považská Bystrica - Tatran Prešov (záznam)

A stalo sa. Domáci útočník Roland Gerebenits v 78. minúte využil nepozornosť favorita, pohral sa s obrancami a parádne skóroval. Považská Bystrica vyhrala 1:0.

„Mali sme obrovské množstvo vyložených šancí, bohužiaľ, nepremenili sme ich. Domáci hrali obetavo. Veľmi obetavo,“ zdôraznil Stanislav Šesták, asistent trénera Prešova.

„Myslím si, že sme mohli kopať aj pokutové kopy, aj proti nám bola ruka. Neviem, ako to rozhodca videl, ale tu to bolo na prokurátora. Bohužiaľ, taký je futbal,“ dodal Šesták.

Prešov v tom momente prišiel o líderstvo. Na tvári bývalého reprezentanta bolo badať sklamanie. „Uvidíme, či si to Košice ustrážia. Či už na ihrisku...,“ naznačil.

Zatiaľ, čo hráči a realizačné tímy si športovo podávali ruky na ihrisku, odznelo: „Blahoželáme, pekne ste si zarobili!“ kričali z tribúny niektorí predstavitelia prešovského klubu.

Už vtedy sa šuškalo, že z Košíc prišla do Považskej Bystrice motivačná odmena 20-tisíc eur, ak prvý Prešov nezíska všetky body.

Esemeska z Košíc, telefonát z Prešova

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Boj o prvú ligu má úplatkársku dohru. Aktéri sú z vysokých trestov šokovaní