Regáli sa chce v Belgicku presadiť, pri debute pomohol tímu k výhre

Martin Regáli.
Martin Regáli. (Autor: TASR)
SITA|11. jan 2023 o 13:40

Martin Regáli hodnotí svoj debut v belgickej lige.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Martin Regáli už má za sebou premiéru v belgickom klube KV Kortrijk z tamojšej najvyššej súťaže, kam prestúpil v úvode tohto roka z MFK Ružomberok.

Dvadsaťdeväťročný krídelník je rád za svoj prvý zahraničný angažmán a verí, že v Belgicku uspeje. Priznal, že informácie o novom pôsobisku získaval aj od krajana Patrika Hrošovského, ktorý tiež hráva za Genk.

"Patrika som sa pýtal najmä na trénera Storcka, ktorého osobne pozná z Genku. Bavili sme sa aj o lige. Uistil ma, že to bude pre mňa rozhodne posun," povedal Regáli pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

V hre boli aj iné alternatívy

Dvadsaťdeväťročný rodák z Prešova podpísal s Kortrijkom zmluvu na jeden a pol roka s možnosťou predĺženia o dva roky.

"Prejavili o mňa záujem na konci jesennej časti. Musím povedať, že rokovania so zástupcami klubu boli od začiatku veľmi korektné. V hre boli aj iné alternatívy, ale myslím si, že prestup do Belgicka bola tá najlepšia možnosť," uviedol.

Martin Regáli má za sebou viac ako trojročné pôsobenie v Ružomberku, na ktoré bude podľa vlastných slov v dobrom spomínať.

Martin Regáli (v strede) v drese MFK Ružomberok.
Martin Regáli (v strede) v drese MFK Ružomberok. (Autor: TASR)

"V Ružomberku som zažil najkrajšie futbalové obdobie doterajšej kariéry. Dvakrát sme si zahrali v európskej pohárovej súťaži, v našej lige sme sa stali vicemajstrami. Darilo sa mi tam aj súkromne, veď sa nám tam narodila dcérka.

Práve pre všetky tieto dôvody sa nám s manželkou odchádzalo ťažšie, ale vedeli sme, že je to pre nás posun vo všetkých smeroch, a preto sme do toho išli," vysvetlil svoj prestup štvornásobný slovenský reprezentant.

Pri debute nastúpil v závere

Úradujúci vicemajster Slovenska prezradil aj svoje ambície v tíme, ktorý je momentálne na 15. mieste v tabuľke belgickej najvyššej ligy:

"Chcem sa futbalovo presadiť a dokázať sám sebe, že na túto súťaž mám. Verím, že sa mi podarí streliť čo najviac gólov a že sa s mužstvom v lige udržíme."

Regáli zažil úspešnú premiéru, v nedeľňajšom zápase proti Leuvenu (3:2) hral od 81. minúty. "Bol to pre mňa zápas po dlhšej dobe a hneď ostrý, takže to bolo náročné. Snažil som sa tímu čo najviac pomôcť. Som veľmi rád, že sme zvíťazili, potrebujeme teraz každý bod," povedal michalovský odchovanec.

Tiež priznal, že príchod do Belgicka nebol pre neho jednoduchý.

"Nebudem nič tajiť, boli to veľmi náročné dni. Po príchode som mal najskôr zdravotné testy, o niečo neskôr fyzické, do toho samotné tréningy s mužstvom.

Hneď po pár dňoch spomenutý ligový zápas, nechýbali ani mediálne povinnosti. A to nehovorím o vybavovaní potrebných vecí k bežnému životu, aby sem za mnou mohli prísť manželka s dcérkou."

Tabuľka Jupiler League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Regáli sa chce v Belgicku presadiť, pri debute pomohol tímu k výhre