Zmení Dúbravka dres? Môže byť súčasťou výmeny, píšu v Anglicku

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. aug 2022 o 21:35

Slovenský brankár sa ocitol v neistej situácii.

LONDÝN. Newcastlu United sa stále nedarí získať stredopoliara Leicestru City Jamesa Maddisona. Za 25-ročného Angličana už ponúkol 40 miliónov libier, ktoré následne zvýšil na rekordných 50 miliónov libier.

Leicester však stále čaká na ponuku v hodnote 60 miliónov libier. A práve v tomto momente vstupuje do hry slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý pôsobí práve v Newcastli.

Tridsaťtriročný Slovák by sa mohol stať súčasťou ponuky za Maddisona.

Brankár Kasper Smeichel je po 11 rokoch na odchode z Leicestru, keďže je blízko k podpisu zmluvy s francúzskym kllubom OGC Nice.

O post jednotky by mali zabojovať Danny Ward a Daniel Iversen, ale do hry môže vstúpiť aj slovenský brankár.

Dúbravka totiž v Newcastli nemá istú pozíciu. Klub získal z FC Burnley anglického reprezentanta Nicka Popea až za 10 miliónov libier.

S 30-ročným brankárom podpísal Newcastle po úspešnom absolvovaní lekárskej prehliadky kontrakt na štyri roky.

Pope odchytal za Burnley 141 ligových stretnutí, v predchádzajúcej sezóne si deväťkrát udržal čisté konto, no nezabránil zostupu do druhej najvyššej súťaže. V Anglicku sa hovorí o tom, že post jednotky pripadne práve domácemu brankárovi.

Leicester tak môže mať záujem o to, aby sa Dúbravka stal náhradou za Schmeichela a prestup by mohol byť aj v záujme Slováka.

Tréner Leicestru Brendan Rodgers počas aktuálneho prestupového obdobia ešte nepriviedol do klubu významnú posilu. Potrebuje však získať finančné prostriedky, aby mohol Leicester dodržať pravidlá finančnej Fair Play.

Maddison má s Leicesterom ešte dva roky platnú zmluvu a zisk z jeho predaja by klubu určite pomohol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Zmení Dúbravka dres? Môže byť súčasťou výmeny, píšu v Anglicku