Košice oznámili prvú letnú posilu, zlanárili čerstvého víťaza Slovnaft Cupu

Marek Zsigmund podpísal zmluvu s FC Košice
Marek Zsigmund podpísal zmluvu s FC Košice (Autor: FC Košice - oficiálna stránka)
TASR|29. máj 2024 o 17:05

Podpísali trojročnú zmluvu.

KOŠICE. Prvou predsezónnou posilou futbalového klubu FC Košice sa stal Marek Zsigmund, ktorý bol v minulom ročníku kapitán MFK Ružomberok. S novým zamestnávateľom podpísal zmluvu na tri roky.

"Teším sa, že práve Marek je našim prvým prestupom v letnom období. Získali sme hráča, ktorý svojimi skúsenosťami a štýlom hry dokáže dodať stabilitu mužstvu.

Podľa mňa je veľkým úspechom, že tu pokračuje v kariére a zároveň je to odkaz, že FC Košice je veľkým lákadlom pre hráča, ktorý v minulej sezóne ako kapitán vyhral Slovnaft Cup.

Marek samozrejme nie je jediný hráč, ktorý sa k nám v blízkej budúcnosti pridá. Pokračujeme v práci, pretože chceme obmeniť káder," uviedol pre klubový web športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas, podľa ktorého by počas tohto leta malo viac hráčov odísť než prísť.

"Spočiatku bolo mojou prioritou ostať v Ružomberku, ale zároveň som dlhšie registroval záujem z Košíc. Zástupcovia FC ma skutočne veľmi chceli získať a cítil som, že interes z ich strany je seriózny a úprimný.

Oslovil ma potenciál košického klubu a taktiež krásny štadión, na ktorom som pred mesiacom dosiahol najväčší úspech mojej kariéry. Všetko sa napokon zvrtlo v prospech žlto-modrých a som rád, že som tu," prezradil dvadsaťsedemročný rodák z Ružomberka.

Zsigmund hráva na poste defenzívneho stredopoliara, radšej bráni ako útočí, no najradšej a najviac behá.

"Verím, že si s novými spoluhráčmi sadneme a vytvoríme partiu, ktorá dosiahne úspechy. Napokon, z minuloročného kádra Košíc poznám viacero hráčov ešte z Ružomberka.

Hrávali tam so mnou Lukáš Fabiš, Dominik Kružliak, Michal Jonec ši Kristi Qose. Aj preto sa na pôsobenie v novom klube veľmi teším," zdôraznil hráč, ktorý z Ružomberka odišiel s ligovou bilanciou 99 zápasov a dva góly.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košice oznámili prvú letnú posilu, zlanárili čerstvého víťaza Slovnaft Cupu