Janečka si zvyká na novú pozíciu. Príde na Spiš v rámci prípravy aj Trnava?

Marek Janečka.
Marek Janečka. (Autor: FB FK Spišská Nová Ves)
Jakub Bobovič|30. jan 2022 o 22:00

Bývalý obranca trnavského Spartaka od leta zarezáva v Spišskej Novej Vsi.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Futbalisti Spišskej Novej Vsi začali s prípravou na odvetnú časť súťaže už 10. januára. Absolvujú ju v domácich podmienkach, pričom niekoľkokrát vycestovali na zápas aj za svojim súperom.

Výborná škola

Za sebou majú v rámci zimnej prípravy už päť stretnutí. Dvakrát dokázali zvíťaziť proti súperom z nižších súťaží, zatiaľ čo v troch prípadoch, kedy narazili na druholigové mužstvá, odchádzali ako porazení. 

Prvých štrnásť dní sme trénovali päťkrát do týždňa a cez víkend sme odohrali prípravné stretnutie. Pracovali sme najmä s loptou, ale okrem toho sme do prípravy zapojili aj vytrvalostné a silové tréningy.

Čo sa týka samotných stretnutí, proti súperom z nižších súťaží bol ten rozdiel viditeľný, zatiaľ čo stretnutia s druholigistami sú pre nás výbornou školou.

V poslednom stretnutí, ktoré sme odohrali proti Humennému sme ukázali, že sa z chýb z predošlých stretnutí dokážeme poučiť a pri dobrej organizácii defenzívnej hry celého mužstva, dokážeme byť vyrovnaným súperom aj pre mužstvo z vyššej súťaže,” vraví Marek Janečka, športový riaditeľ Spišiakov.

Najbližšie sa v rámci prípravy Spišiaci predstavia 5. februára, kedy v domácom prostredí o jedenástej hodine privítajú Gerlachov.

Neskôr majú na pláne odohrať ešte päť prípravných stretnutí. Súťaž odštartujú už 26. februára, kedy vycestujú do Stropkova, kde je na programe dohrávka 14. kola. 

Už tá sa zdá byť z pohľadu Spišiakov nesmierne dôležitou. 

Ak zverenci trénera Ondáša vyhrajú, budú mať pred Prešovom päťbodový náskok, v prípade prehry začnú obe mužstvá jarnú časť s rovnakým počtom odohraných zápasov a zároveň, bielo-modrí budú mať na čele iba dvojbodový náskok. 

O prípadnom postupe zatiaľ v klube nahlas nehovoria.

Budeme hrať takú súťaž, akú si na ihrisku vybojujeme. Nešpekulujeme. Pôjdeme zápas od zápasu a na konci súťaže uvidíme," hovorí.

Novicov skúšajú, no zatiaľ nepodpisujú

V drese treťoligového lídra sa v rámci úvodných stretnutí v tomto kalendárnom roku objavilo aj niekoľko nových tvári. 

Medzi inými napríklad Arben Hazrolli, bývalý hráč Svitu či Košíc, Matej Kunzo, naposledy pôsobiaci v Rudňanoch a tiež niekoľko legionárov.

„Momentálne máme na skúške niekoľko potencionálnych nových hráčov. Oficiálne sme však ešte nikoho nového nepriviedli. Spolu s trénerom, ako aj vedením sme si povedali, že ak má niekto nový do mužstva prísť, musí byť viditeľne lepší od hráčov, ktorých v mužstve máme. 

Radi by sme priviedli Mateja Kunza, ktorý je našim odchovancom a zároveň hráčom, ktorý nielen herne, keďže je univerzálom, ale aj charakterovo do nášho mužstva zapadá. Verím, že sa s Rudňanmi na jeho príchode k nám dohodneme.

Čo sa týka odchodov, odišli od nás Ondrej Riš, ktorý zamieril do Kežmarku a tiež Adrián Majko, ktorý odchádza pracovať do zahraničia,” hovorí ďalej Marek Janečka, ktorý v klube zastáva aj ďalšie dve pozície, je zároveň hráčom a asistentom trénera pri prvom mužstve. 

V tejto, nazvime to trojpozícii, sa cítim fajn. Po skončení kariéry som vedel, čo chcem robiť a tu v Spišskej Novej Vsi som dostal možnosť, za čo som rád. Aj keď sme iba amatérsky klub, práce je stále dosť. Som hráč, tréner aj športový riaditeľ.

Tréningy musím nielen absolvovať, ale v spolupráci s Braňom Ondášom (hlavným trénerom, pozn. red.) aj pripraviť. A čo sa týka práce športového riaditeľa, tá ma napĺňa najviac. Myslím si však, že zatiaľ všetko k spokojnosti zvládam.”

Odchovanci majú dvere otvorené 

Mareka Janečku sme v rozhovore podpichli, kto zo slávnych odchovancov klubu by sa po jeho vzore mohol na Spiš v budúcnosti vrátiť.

Podhodili sme mu aj meno Miloša Lačného, odchovanca klubu a aktuálne hráča Pohronia, kde sa mu na jeseň strelecky darilo.

Je to jeden z našich cieľov, aby sa naši úspešní odchovanci vrátili na sklonku kariéry domov. Verím, že nielen Miloš, ale napríklad aj Vlado Kukoľ či Jakub Vojtuš alebo Jaroslav Mihalík, sa raz do nášho klubu vrátia a odovzdajú svoje bohaté skúsenosti mladším spoluhráčom.

Myslím si, že aj pre našich fanúšikov by bol v budúcnosti príchod týchto hráčov veľkým lákadlom a vedeli by sme ich prilákať na náš zmodernizovaný štadión,” povedal v rozhovore pre Sportnet Janečka.

Príde na Spiš trnavský Spartak?

Ku slávnostnému otvoreniu nového štadióna v Spišskej Novej Vsi došlo v prvej polovici septembra uplynulého roka, otvárací zápas bol poňatý exhibične. 

Bývalého ligového obrancu, ktorý si výborné meno urobil v drese trnavského Spartaka, kde zastával aj pozíciu kapitána, sme sa opýtali, či nie je v hre aj ostrý zápas práve proti Trnave, kde strávil štyri roky.

Ako som už spomenul, zápasy s mužstvami z vyšších súťaží nás herne posúvajú dopredu. Priznám sa, že čo sa týka zápasov s týmito mužstvami, už teraz premýšľam nad potencionálnymi súpermi.

Počas kariéry som pôsobil vo viacerých kluboch, myslím si, že za tú dobu som nejaké kontakty nazbieral a verím, že sa mi pre našich fanúšikov podarí vybaviť nejakého zaujímavého súpera. Čo sa týka Spartaka, bola by pre nás česť, nastúpiť proti nemu,” dodal na záver Janečka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Janečka si zvyká na novú pozíciu. Príde na Spiš v rámci prípravy aj Trnava?