Myslím si, že je Jackie Chan. Taliansky obranca dostal za poznámku trest od FIFA

Hwang Hee-chan.
Hwang Hee-chan. (Autor: TASR/AP)
SITA|8. okt 2024 o 16:01

Stalo sa to počas prípravného zápasu.

ZÜRICH. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala talianskeho obrancu Marca Curta dištancom na desať stretnutí za diskriminačné vyjadrenia voči juhokórejskému útočníkovi Hee Chan Hwangovi počas prípravného zápasu, v ktorom jeho vtedajší taliansky tím Como 1907 prehral s anglickým Wolverhamptonom 0:1.

Okrem toho je Curto povinný absolvovať verejnoprospešné práce a vzdelávanie v oblasti diskriminácie v schválenej organizácii.

Futbalista súperovi z Kórejskej republiky povedal, že "si myslí, že je Jackie Chan". Podľa zástupcov Coma nebola mienená urážlivo.

Ázijský futbalista incident nahlásil v priebehu druhého polčasu spomenutého duelu, čo viedlo k búrlivým reakciám spoluhráčov.

Jeden z nich, Portugalčan Daniel Podence, to dohnal až do krajnosti, jedného zo súperov udrel a bol vylúčený.

Juhokórejská futbalová asociácia potom podala oficiálnu sťažnosť na FIFA, ktorá Curta informovala o jeho disciplinárnom treste v pondelok večer.

"Marco Curto bol uznaný za vinného z diskriminačného správania a dostal desaťzápasový trest," uviedla FIFA.

Marco Curto už medzičasom opustil káder Coma a pôsobí na hosťovaní v druholigovej Cesene. Tam musí vynechať 5 ligových duelov do 10. novembra.

FIFA sa totiž rozhodla, že druhú polovicu spomenutého trestu 25-ročnému bekovi odloží na skúšobnú dobu dvoch rokov.

Tento rok FIFA vyzvala všetkých 211 členských federácií, aby prijali koordinovaný prístup k vyšetrovaniu a prípadnému stíhaniu prípadov rasizmu a diskriminácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Myslím si, že je Jackie Chan. Taliansky obranca dostal za poznámku trest od FIFA