Na chabý Manchester sa nemohli pozerať tribúny ani majiteľ. Ten Hag: Nie som Harry Potter

Fanúšikovia Manchestru United a majiteľ Sir Jim Ratcliffe počas zápasu s Liverpoolom
Fanúšikovia Manchestru United a majiteľ Sir Jim Ratcliffe počas zápasu s Liverpoolom (Autor: Reuters/X)
TASR|2. sep 2024 o 10:55

United nezvládli derby s Liverpoolom.

LONDÝN. Futbalisti FC Liverpool prežívajú vydarený vstup do sezóny pod vedením nového kouča Arneho Slota.

"The Reds" majú po troch dueloch na konte deväť bodov a sú bez inkasovaného gólu s priaznivým skóre 7:0.

Na predošlé víťazstvá na nulu nadviazali presvedčivým triumfom na Old Trafforde proti domácemu Manchestru United (3:0).

Hosťujúci tím postavil plný bodový zisk na vydarenom prvom polčase, v ktorom sa dvakrát strelecky presadil kolumbijský útočník Luis Diaz. Jeho presné zásahy delilo iba sedem minút a pri oboch mu asistoval Egypťan Mohamed Salah.

VIDEO: Zostrih zápasu Manchester United - Liverpool

Liverpool sa ujal vedenia v 35. minúte, keď jeho hráči využili zlú rozohrávku Casemira, Salah našiel v šestnástke Diaza, ktorý hlavou prekonal Andreho Onanu.

Pred prestávkou sa 27-ročný Kolumbijčan presadil prízemnou strelou k žrdi. "Červení diabli" nedokázali duel zdramatizovať a krátko po zmene strán inkasovali aj z kopačky Salaha.

Salah hovorí o konci v Liverpoole

"Myslím si, že všetko, čo chcete vidieť ako tréner, ste videli v tomto zápase," citovala Slota agentúra AFP.

Holandský kouč má za sebou prvú dôležitú skúšku na lavičke Liverpoolu. Role nástupcu Jürgena Kloppa sa v úvode ročníka zhostil výborne.

"Je to skvelý výsledok. Každý vie, že je to veľmi dôležité pre mesto, fanúšikov a pre trénera v jeho prvom zápase na Old Trafford. Sme veľmi šťastní z tohto výsledku. Ak chcete bojovať o ligový titul, je to takýto zápas, ktorý potrebujete vyhrať a som rád, že sa nám to podarilo," zhodnotil duel Salah.

Po vydarenom stretnutí potvrdil, že sezóna 2024/25 bude jeho poslednou v klube z Anfield Road.

"Mal som dobré leto a mal som dlhý čas pre seba, aby som sa pokúsil zostať pozitívny. Ako viete, je to môj posledný rok v klube. Chcem si to len užiť a nechcem na to myslieť. Chcem len hrať futbal a uvidíme, čo sa stane v budúcom roku."

Ťažké časy v Manchestri

Slotov krajan Erik ten Hag prežíva na lavičke United náročný úvod. Jeho tím prehral v FA Community Shield s mestským rivalom City v jedenástkovom rozstrele a v ligovom ročníku má po troch dueloch iba tri body za víťazstvo 1:0 nad Fulhamom.

Prehru s Liverpoolom ťažko niesli domáci fanúšikovia, ktorí vo veľkom opúšťali Old Trafford zhruba už polhodinu pred koncom duelu.

Veľavravné bolo aj gesto majiteľa klubu Sira Jima Ratcliffa, ktorého fotografri zachytili ako si pri pohľade na výkon svojho mužstva radšej zakrýval oči.

"Nie je to tak, že by som bol Harry Potter. Práve sme odohrali tretí zápas v sezóne a opäť musíme budovať nový tím. Budeme v poriadku, avšak je jasné, že sa musíme zlepšiť.

Na konci sezóny som presvedčený, že budeme mať veľkú šancu zdvihnúť nad hlavu ďalšiu trofej," vyjadril sa kormidelník "červených diablov".

ManUtd patrí v tabuľke s troma bodmi 14. miesto, Liverpool a ManCity sú jediné dve stopercentné mužstvá.

Newcastle ešte neprehral

Bez prehry sú zatiaľ hráči Newcastlu United, ktorí v nedeľu zdolali Tottenham 2:1. Hráči Spurs mali územnú prevahu s loptou a do priestoru brány vyslali šesť striel.

Domácim stačili na dva presné zásahy tri pokusy, v 37. minúte poslal "straky" do vedenia Harvey Barnes. Po zmene strán si strelil vlastný gól obranca Dan Burn, no tri body pre Newcastle zariadil v 78. minúte prvým gólom v sezóne Alexander Isak.

"Bol to ťažký zápas, ale my sme našli spôsob, ako vybojovať víťazstvo. Dúfam, že to sú dobré znamenia pre zvyšok sezóny," uviedol Eddie Howe, tréner Newcastlu.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Na chabý Manchester sa nemohli pozerať tribúny ani majiteľ. Ten Hag: Nie som Harry Potter