Guardiola: Nie sme pripravení vyhrať Ligu majstrov, necítime tlak

Tréner Manchestru City Pep Guardiola.
Tréner Manchestru City Pep Guardiola. (Autor: Efrem Lukatsky TASR/AP)
Sportnet|23. okt 2018 o 15:46

Manchester City je v Lige majstrov už ôsmu sezónu po sebe ale jeho maximom je semifinále.

CHARKOV. Anglický futbalový klub Manchester City je ôsmu sezónu za sebou súčasťou prestížnej Ligy majstrov, ale napriek úspechom na domácej scéne a prakticky neobmedzenému rozpočtu stále nezískal prestížnu trofej.

Guardiola verí svojim pocitom

Španielsky tréner tímu Pep Guardiola sa v minulej sezóne tešil so City z prvenstva v Premier League a v aktuálnej edícii anglickej najvyššej súťaže ešte nepocítil chuť prehry. Jeho zverenci sú na prvej priečke tabuľky s vynikajúcim skóre 26:3, ale v Lige majstrov nezačali podľa predstáv.

"Budeme sa snažiť vyhrať túto súťaž, ale podľa toho, čo som videl v minulom ročníku, nie sme na to pripravení. Tak to cítim. To však neznamená, že sa o to nepokúsime," povedal 47-ročný Guardiola pre BBC.com.

"Pokiaľ chcete vyhrať Ligu majstrov, musíte pociťovať tlak od fanúšikov. Nielen zo strany trénera, ale od každého, kto je súčasť klubu. A my stále nemáme ten pocit, že by nás priaznivci tým správnym spôsobom tlačili za titulom v Lige majstrov. Samozrejme to neznamená, že sa o neho nepokúsime," doplnil Guardiola.

Od vstupu arabského šejka Mansoura Al-Nahyana do manchesterského klubu sa stal zo City kandidát na víťazstvá vo všetkých súťažiach. Už trikrát uspel v domácej lige, rovnako v troch prípadoch ovládol Anglický ligový pohár a raz triumfoval v FA Cupe.

Semifinále ako maximum

Maximom Manchestru City v Lige majstrov je však semifinálová účasť zo sezóny 2015/2016.

V uplynulom ročníku vypadol tím pod vedením Guardiolu vo štvrťfinále a v súčasnej edícii nepredviedol v úvodných dvoch súbojoch presvedčivé výkony.

Najskôr doma podľahol francúzskemu Lyonu 1:2 a na pôde nemeckého Hoffenheimu uspel 2:1 po výsledkovom obrate a góle zo záveru stretnutia.

V priebežnej tabuľke figuruje anglický tím na druhej priečke a v utorok o 21.00 h SELČ nastúpi v Charkove proti ukrajinskému Šachtaru Doneck.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Guardiola: Nie sme pripravení vyhrať Ligu majstrov, necítime tlak