Liverpool dvakrát zmazal náskok City, rozhodol až sviatočný strelec

Futbalisti Manchestru City.
Futbalisti Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|22. dec 2022 o 23:00 (aktualizované 23. dec 2022 o 10:27)

Manchester City postúpil do štvrťfinále pohára.

Anglický ligový pohár - osemfinále

Manchester City - Liverpool 3:2 (1:1)

Góly: 10. Haaland, 47. Mahrez, 58. Aké - 20. Carvalho, 48. Salah

MANCHESTER. Futbalisti Manchestru City sa stali posledným štvrťfinalistom Anglického ligového pohára 2022/2023. V osemfinálovom šlágri zdolali zverenci Pepa Guardiolu na domácej pôde hráčov Liverpoolu 3:2.

V atraktívnom zápase nastúpili oba tímy aj so svojimi hviezdnymi hráčmi. Na domácej strane nechýbali Erling Haaland či Kevin De Bruyne, o ofenzívu hostí sa malo starať najmä duo Mohamed Salah a Darwin Núňez.

Ako prvý sa zo spomenutého kvarteta presadil Haaland, ale už o desať minút na jeho gól odpovedal dvadsaťročný Portugalčan Fabio Carvalho.

Aj po zmene strán išli domáci do vedenia, ale tentokrát Liverpoolu stačila len minúta na to, aby Salah reagoval na vedúci gól Rijáda Mahreza - 2:2.

Výborný zápas odohral De Bruyne, ktorý nielenže v úvode asistoval na gól Haalanda, ale napokon po jeho centri v 58. minúte rozhodol Nathan Aké.

VIDEO: Rozhodujúci gól Nathana Akého v zápase proti Liverpoolu

Pre Akého to bol prvý presný zásah od 30. apríla tohto roka, kedy sa gólom podieľal na jednoznačnej výhre City 4:0 na ihrisku Leedsu United.

Liverpool si v závere už nedokázal vytvoriť tlak či gólovú šancu, a tak vypadol z pohárovej súťaže, ktorej je rekordérom s deviatimi celkovými triumfami.

Belgický stredopoliar mal podľa štatistickej stránky Sofascore zápasové hodnotenie 8,8 z 10, čím bol označený za najlepšieho hráča na ihrisku.

"Kevin hral s neuveriteľným zanietením. Je absolútna legenda tímu," pochválil ofenzívneho stredopoliara tréner Manchestru.

"Po svetovom šampionáte a dlhom čase, keď sme nehrali, boli oba tímy na veľmi vysokej úrovni a hrali s vysokou intenzitou," dodal Guardiola pre Sky Sport.

Vyzdvihol aj kvalitu súpera: "Ak hrajú dobre, sú schopní vás zničiť."

Liverpoolčania dokázali v zápase skórovať z dvoch striel.

"Góly, ktoré sme inkasovali boli zbytočné. Odohrali sme dobrý zápas, ale nie dosť dobrý na to, aby sme City zdolali. Je toho veľa, na čom môžeme stavať a čo si môžeme vziať do ďalších duelov, a to aj urobíme," povedal tréner "The Reds" Jürgen Klopp.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Liverpool dvakrát zmazal náskok City, rozhodol až sviatočný strelec