Guardiola opäť prirovnáva Haalanda k Ronaldovi a Messimu: Jeho čísla sú neuveriteľné

Erling Haaland a Pep Guardiola
Erling Haaland a Pep Guardiola (Autor: TASR/AP)
TASR|25. aug 2024 o 12:48

Nórsky kanonier má na konte 94 gólov v 96 dueloch za Man City.

LONDÝN. Po sobotňajších zápasoch 2. kola Premier League mal šesť bodov na konte Manchester City, Arsenal Londýn i Brighton.

Úradujúci šampióni si poradili s Ipswichom 4:1 aj zásluhou hetriku Erlinga Haalanda, Arsenal v súboji účastníkov Ligy majstrov uspel na pôde Aston Villy 2:0 a Brighton zvíťazil nad Manchestrom United gólom Pedra v piatej minúte nadstaveného času 2:1.

The Citizens zaskočil v úvode stretnutia írsky útočník Samuel Szmodics, ktorý otvoril skóre v 7. minúte, no už po štvrťhodine hry nováčik ligy prehrával 1:3.

Haaland vyrovnal z penalty v 12. minúte, skóroval aj v 16. a v 88. uzavrel skóre. Nórsky kanonier tak má na konte 94 gólov v 96 dueloch za City.

"Môže sa už porovnávať s Cristianom Ronaldom a Lionelom Messim. Jeho čísla sú neuveriteľné vzhľadom na jeho mladý vek. Sme veľmi šťastní, že ho máme a snáď tu bude ešte mnoho rokov," velebil po stretnutí zverenca kouč City Pep Guardiola podľa DPA.

VIDEO: Zostrih zápasu Man City - Ipswich

Arsenal v uplynulej sezóne prehral s Aston Villou dvakrát a aj preto nezískal po 20 rokoch titul.

Za tromi bodmi ho v Birminghame nasmeroval gólom v 67. minúte striedajúci Leandro Trossard, belgický útočník dal šesť zo svojich 14 gólov v drese Arsenalu ako náhradník. Thomas Partey sa o desať minút neskôr postaral o pohodlnejší dvojgólový náskok.

"Keď sa nedostanete do základnej zostavy, je niekoľko spôsobov, ako sa dá na to zareagovať. Leo sa nahneval, ale nie pre to, že nehral, ale pre to, že nemohol ukázať, aký momentálne dobrý je. Ak by bol v základe, dopadlo by to rovnako. Predniesol veľký odkaz a stal sa príkladom pre tím i pre mňa," skonštatoval tréner Arsenalu Mikel Arteta.

Brazílčan Pedro potešil nemeckého trénera na lavičke Brightonu Fabiana Hürzelera, ktorý je v 31 rokoch najmladším koučom v histórii Premier League.

"Zaslúžili sme si zvíťaziť. Takéto momenty sa uložia do pamäti a môžeme sa z nich tešiť," vyjadril spokojnosť a ani jeho náprotivok na lavičke United Erik ten Hag nehľadal výhovorky.

"Keď sme inkasovali, v oboch situáciách sme boli mäkkí. Musíme hrať lepšie ako tím, dôraznejšie pred oboma bránami."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Guardiola opäť prirovnáva Haalanda k Ronaldovi a Messimu: Jeho čísla sú neuveriteľné