Je to oficiálne. Haaland podpísal zmluvu s Manchestrom City

Erling Haaland podpísal zmluvu s Manchestrom City.
Erling Haaland podpísal zmluvu s Manchestrom City. (Autor: mancity/ instagram)
Sportnet|13. jún 2022 o 11:36 (aktualizované 13. jún 2022 o 11:53)

Ide o kontrakt na päť rokov.

BRATISLAVA. Nórsky útočník Erling Haaland sa stal hráčom Manchestru City. Anglický majster to oficiálne potvrdil na svojom webe s tým, že 21-ročný kanonier podpísal päťročný kontrakt.

Napodobnil tak svojho otca Alfieho, ktorý sa hráčom klubu z modrej časti Manchestru stal pred takmer pred 22 rokmi. Pôsobil tam v rokoch 2000 až 2003.

"Je to veľký deň pre mňa a moju rodinu," uviedol Erling Haaland. Na sociálnych sieťach zverejnil svoju detskú fotografiu v drese klubu.

Z Borussie Dortmund prišiel za 60 miliónov eur. Úradujúci anglický šampión využil výkupnú klauzulu v jeho zmluve s nemeckým klubom. Dnes už bývalý hráč Borussie Dortmund či Salzburgu sa k tímu pripojí 1. júla.

Txiki Begiristain, ktorý je riaditeľom pre futbalové záležitosti priznal, že nórskeho útočníka v klube sledovali niekoľko rokov a je potešený, že ho priviedli na Etihad Stadium.

"Je to obrovský talent a v posledných sezónach bol jedným z najlepších útočníkov v Európe. Jeho gólová bilancia je výnimočná a jeho výkony v Borussii Dortmund a najmä v Lige majstrov dokázali, že dokáže uspieť na najvyššej úrovni," uviedol Begiristain.

"Chcem strieľať góly, vyhrávať trofeje a zlepšovať sa ako futbalista. Som presvedčený, že to tu dokážem. Je to pre mňa skvelý krok a už sa neviem dočkať, kedy sa zapojím do prípravy," skonštatoval Haaland.

Jeho čísla sú ohromné. V drese nórskej reprezentácie strelil 20 gólov v 21 zápasoch, za dve a pol sezóny v Dortmunde strelil 86 gólov v 89 zápasoch.

"Vždy som rád sledoval City, bolo to tak aj v tejto sezóne. Jednoducho si nemôžete pomôcť, ich štýl hry sa nedá nemilovať," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Je to oficiálne. Haaland podpísal zmluvu s Manchestrom City