Rozhodol striedajúci hráč. Manchester City v šlágri zdolal Chelsea

Riyad Mahrez sa teší po strelenom góle.
Riyad Mahrez sa teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
TASR|5. jan 2023 o 23:30

City si po víťazstve upevnilo druhú priečku v tabuľke Premier League.

Premier League - 19. kolo

Chelsea FC - Manchester City 0:1 (0:0)

Gól: 63. Mahrez

Diváci: 39.998

Chelsea FC: Arrizabalaga - Azpilicueta (C), Koulibaly, T. Silva, Cucurella (68. Hall) - Zakaria, Kovačić - Zyech (68. Gallagher), Pulišić (22. Chukwuemeka), Sterling (5. Aubameyang, 68. Hutchinson) - Havertz

Manchester City: Ederson - Walker (46. Akanji), Stones, Aké - B. Silva (60. Mahrez), Gündoğan (C), De Bruyne, Rodri (86. Ka. Phillips) - Cancelo (46. R. Lewis), Haaland, Foden (60. Grealish)

LONDÝN. Úradujúci anglický futbalový majster Manchester City triumfoval vo štvrtkovom zápase 19. kola Premier League na ihrisku Chelsea FC 1:0 a znížil manko na vedúci Arsenal Londýn na päť bodov.

Jediný gól strelil v 63. minúte striedajúci Riyad Mahrez. Londýnčania zostali v tabuľke na 10. mieste.

Chelsea prišla hneď v úvode o dve ofenzívne opory, už v 5. minúte striedal pre svalové zranenie Raheem Sterling a o 17 minút neskôr sa z rovnakého dôvodu porúčal z ihriska aj Christian Pulisic.

V prvom polčase mali najväčšiu šancu domáci, obhajcu zachránila žrď po prízemnej strele Carneya Chukwuemeku z 18 metrov.

Po prestávke sa opäť zatriasla bránková konštrukcia, tentoraz na domácej bráne, keď do žŕdky hlavičkoval Nathan Aké.

Po hodine hry poslal tréner hostí Pep Guardiola na ihrisko duo Jack Grealish a Riyad Mahrez a mal šťastnú ruku. Iba tri minúty stačili tejto dvojici, aby sa postarala o gól.

Po prihrávke Kevina de Bruyneho naservíroval Grealish z ľavej strany loptu na päťku priamo na kopačku alžírskeho krídelníka, ktorý zblízka otvoril skóre - 0:1.

Hráči Chelsea napriek veľkej snahe nenašli sily na vyrovnanie. Hostia narušovali útočné snahy domácich už v zárodku a neumožnili im vytvoriť si sústavný tlak.

City si po víťazstve upevnilo druhú priečku v tabuľke, pred dvojicou Newcastle, Manchester United má štvorbodový náskok, navyše Newcastle odohral o zápas viac.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Rozhodol striedajúci hráč. Manchester City v šlágri zdolal Chelsea