Slováci sú pod šťastnou hviezdou. Komentátor hlásil: Horšie už hrať ani nemôžeme

Slovenskí futbalisti sa tešia po triumfe nad Luxemburskom v zápase kvalifikácie EURO 2024.
Slovenskí futbalisti sa tešia po triumfe nad Luxemburskom v zápase kvalifikácie EURO 2024. (Autor: TASR)
Pavol Spál|16. okt 2023 o 23:55

Budem platiť päťsto eur, vravel hrdina.

BRATISLAVA. Objímali sa, skákali po sebe, držali sa za ramená: "Kto neskáče, nie je Slovák," kričali spolu s fanúšikmi. Majstrovstvá Európy v Nemecku majú na dosah.

Tím pod vedením trénera Francesca Calzonu hrá pod šťastnou hviezdou. Tak ako žiadna partia pred ním. Je nevídané, čo všetko v tejto kvalifikácii prežil. 

Výsledky ostatných zápasov, kríza najväčších konkurentov. Zlá efektivita Luxemburska. A famózny brankár Martin Dúbravka. Aj to hrá v prospech tímu Calzonu. 

Futbalisti Slovenska v kľúčovom zápase kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy vyhrali na pôde Luxemburska 1:0. Čo sa týka výsledku, tak plán splnili stopercentne.

„Veľmi ťažký zápas, prvý polčas sme robili všetko tak, ako sme nemali. Potom sme zmenili nejaké veci. Druhý polčas už bol lepší,“ hodnotil v rozhovore pre RTVS tréner Francesco Calzona.

Slováci majú pred poslednými dvoma zápasmi päťbodový náskok pred druhým Luxemburskom. Ak v nasledujúcom zápase neprehrajú doma s Islandom, postup majú istý. 

„Dokázali sme vyhrať, aj keď sme nehrali dobre. Mužstvo rastie a je silnejšie,“ verí Calzona. 

VIDEO: Dávid Ďuriš a jeho gól v zápase Luxembursko - Slovensko

Rozhodol náhradník, bude platiť

Jeho plán v prvom polčase nefungoval. Tréner Luxemburska mal Slovákov výborne prečítaných.

Talian v službách Slovenska však mal pri striedaní šťastnú ruku. Jeho náhradník Dávid Ďuriš rozhodol. Bol to jeho prvý gól v reprezentácii. A zatiaľ životný. Asistoval mu Dávid Hancko. 

„Stále si to neviem uvedomiť. Trafil som to ideálne,“ tešil sa dvadsaťštyriročný Ďuriš. Bude platiť spoluhráčom zápisné. 

„Bude ma to stáť päťsto eur. Neviem, či prídem na ďalší zraz,“ vtipkoval útočník MŠK Žilina. Tréner Calzona nečakaného hrdinu opísal:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci sú pod šťastnou hviezdou. Komentátor hlásil: Horšie už hrať ani nemôžeme