Viedol majstrov sveta, odtrpel si aj brazílsku hanbu. Scolari končí

Luiz Felipe Scolari.
Luiz Felipe Scolari. (Autor: SITA/AP)
SITA|14. nov 2022 o 12:10 (aktualizované 14. nov 2022 o 12:30)

Luiz Felipe Scolari ukončil trénerskú kariéru.

SAO PAULO. Brazílsky futbalový kouč Luiz Felipe Scolari v nedeľu potvrdil svoj odchod do trénerského dôchodku. Už 74-ročný odborník v roku 2002 získal s brazílskym mužstvom titul majstrov sveta a o dva roky neskôr priviedol Portugalsko do finále európskeho šampionátu.

Definitívne sa rozlúčil v nedeľňajšom dueli brazílskej ligy, v ktorom jeho Athletico Paranaense zvíťazilo nad Botafogom 3:0. Toto víťazstvo zabezpečilo tímu konečnú 6. priečku a miestenku v budúcoročnom Pohári osloboditeľov.

Scolari rozprával o ukončení trénerskej kariéry už niekoľko mesiacov. „Toto bol môj život a túto kapitolu končím veľmi dobre. Prežil som všetko, čo som nikdy neočakával. A dnes sa to končí,“ povedal po stretnutí Scolari.

Očakáva, že sa na budúci rok do Athletica vráti. Nebude však mať na starosti trénovanie, ale zaujme výkonnú funkciu.

Niekdajší obranca v menej významných brazílskych kluboch zaznamenal v pozícii trénera viacero úspechov. Celkovo počas kariéry, ktorá trvala od roku 1982, odkoučoval 1511 súťažných duelov.

Zaznamenal v nich 760 víťazstiev, 406 remíz a 345 prehier. Viackrát sa nechal počuť, že najhorším momentom v trénerskej kariére bola prehra 1:7 s Nemeckom v semifinále majstrovstiev sveta 2014 na domácej pôde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Viedol majstrov sveta, odtrpel si aj brazílsku hanbu. Scolari končí