Kolumbijský sudca nariadil väzenie pre dvoch podozrivých z únosu rodičov Luisa Diaza

Útočník Liverpoolu Luis Díaz s nápisom "sloboda pre otca".
Útočník Liverpoolu Luis Díaz s nápisom "sloboda pre otca". (Autor: Reuters)
SITA|30. nov 2023 o 13:21

Matku futbalistu sa podarilo rýchlo oslobodiť, ale otec bol v zajatí viac ako týždeň.

BOGOTA. Dvoch podozrivých z únosu rodičov futbalistu Luisa Díaza z anglického FC Liverpool poslal kolumbijský sudca do väzenia.

Andrés Alcires Bolívar a Marlon Rafael Brito tiež čelia obvineniu z udržiavania kontaktov s členmi Národnej oslobodzovacej armády (ELN) pri plánovaní a vykonaní únosov v meste Barrancas v departmente La Guajira na severe Kolumbie.

ELN ešte koncom októbra uniesla oboch rodičov zakončovateľa "The Reds".

Polícii v 40-tisícovom meste Barrancas sa síce veľmi rýchlo podarilo oslobodiť futbalistovu matku, no jeho otec bol nezvestný viac ako týždeň.

ELN neskôr označila únos rodičov známeho útočníka ako omyl.

K prepusteniu hráčovho otca prišlo po vyjednávaniach kolumbijskej vlády s povstalcami. Úrady následne zatkli štyri osoby podozrivé z únosu.

V Kolumbii len medzi januárom 2022 a septembrom 2023 rôzne ozbrojené skupiny uniesli približne 160 osôb, no len 121 z nich sa dostalo na slobodu.

Kolumbijská vláda po prepustení Díazovho otca začala rokovať so zástupcami ELN, aby skupina okamžite prepustila všetky unesené osoby a viac už nepraktizovala únosy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kolumbijský sudca nariadil väzenie pre dvoch podozrivých z únosu rodičov Luisa Diaza