Nástupcu Kloppa čaká premiéra na Anfielde. Nie som nervózny, vraví

Tréner FC Liverpool Arne Slot.
Tréner FC Liverpool Arne Slot. (Autor: REUTERS)
REUTERS|23. aug 2024 o 12:20

Holanďan má za sebou úspešný debut proti Ipswichu.

LIVERPOOL. Arne Slot sa v nedeľu prvýkrát v súťažnom zápase predstaví na Anfield Road ako tréner FC Liverpool. Jeho tím bude hostiť Brentford.

Liverpool odštartoval Slotovu éru štýlovo, keď minulý víkend vyhral na pôde Ipswichu Town 2:0. Pre slávny klub to bol prvý súťažný zápas bez Jürgena Kloppa, ktorý mužstvo viedol deväť rokov. 

"Každý deň sa niečo naučím o svojich hráčoch. Aké sú to individuality aj ako dokážu hrať spolu," povedal Slot v piatok novinárom.

"Minulý víkend som si všimol, ako hráči, ktorí v sobotu nehrali, v nedeľu dobre trénovali. To pomôže im aj nám. S hráčmi sa stále učím nové veci. Je to normálne, pracujem s nimi len tri týždne," pokračoval.

Holanďan má pred sebou veľkú úlohu, nahradiť obľúbeného Kloppa.

"Dúfam, že naši fanúšikovia budú dvakrát hlučnejší ako priaznivci Ipswichu. Vôbec nie som nervózny, určite nie uprostred prípravy na zápas. 

Nebolo by dobré, keby som bol nervózny. Verím tomu, že ja a môj tím pripravíme mužstvo, čo najlepšie," povedal Slot. 

VIDEO: Zostrih zo zápasu Ipswich Town - FC Liverpool

Slot očakáva proti Brentford náročný zápas, najmä po tom, čo podpísal liverpoolskych obrancov Seppa van den Berga a Fabia Carvalha.

"Myslím si, že priviedli talentovaných a dobrých hráčov. Obaja chceli hrávať, takže to bola dobrá dohoda pre nás aj pre Brentford. Dúfajme, že sa im proti nám nebude dariť," uviedol niekdajší kouč Feyenoordu. 

Brentford odštartoval sezónu víťazstvom 2:1 nad Crystal Palace. "Tréner Thomas Frank odvádza naozaj dobrú prácu. Bude to pre nás výzva," dodal Slot.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Nástupcu Kloppa čaká premiéra na Anfielde. Nie som nervózny, vraví