Real predviedol veľkolepý obrat a zatienil školácke chyby brankárov

Futbalisti Realu Madrid sa tešia po góle Karima Benzemu.
Futbalisti Realu Madrid sa tešia po góle Karima Benzemu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|21. feb 2023 o 22:55

Dvoma gólmi sa blysol aj Francúz Karim Benzema.

Liga majstrov - osemfinále, 1. zápas

FC Liverpool - Real Madrid 2:5 (2:2)

Góly: 4. Nunez, 14. Salah - 21. Vinicius, 36. Vinicius, 47. Militao, 55. Benzema, 67. Benzema

ŽK: Elliott - Vinicius Junior, rozhodoval: Kovács (Rum.)

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez (73. Matip), van Dijk, Robertson - Henderson (73. Milner), Fabinho, Bajčetič (85. Elliott) - Salah, Gakpo (64. Firmino), Nunez (64. Jota)

Real: Courtois - Carvajal, Militao, Rüdiger, Alaba (27. Fernandez) - Valverde, Camavinga, Modrič (87. Kroos) - Rodrygo (81. Ceballos), Benzema (87. Asensio), Vinicius Junior

LIVERPOOL. Futbalisti FC Liverpool začali prvý osemfinálový zápas Ligy majstrov s Realom Madrid skvele, ale napokon zostali ohromne sklamaní.

Po štvrťhodine viedli 2:0, ale napokon prehrali v domácom prostredí 2:5. Išlo o reprízu finále z predošlého ročníka, v ktorom sa takisto tešil "biely balet".

Zápas na Anfield Road poznačili aj školácke chyby oboch brankárov.

Najskôr po kikse Thibauta Courtoisa skóroval Mohamed Salah a na konci prvého polčasu po chybe Alissona vyrovnal skóre na 2:2 Vinícius Júnior.

Po zmene strán najskôr po priamom kope presne hlavičkoval Éder Militao a následne sa dvoma gólmi zaskvel aj francúzsky kanonier Karim Benzema.

Priebeh zápasu Liverpool - Real Madrid

Do šlágra na Anfielde medzi dvoma európskymi gigantmi, ktorí majú spoločne na konte 20 titulov v najprestížnejšej súťaži (14:6), vstúpili domáci raketovo.

Už v 4. minúte našiel Salah v šestnástke Nuneza a ten šikovným tečom prekonal Courtoisa. Liverpool doma v Lige majstrov nikdy skorší gól nedal.

O desať minút neskôr brankár Realu nespracoval ideálne prihrávku od Valverdeho, lopta mu odskočila rovno pred dobiedzajúceho Salaha a egyptský útočník ju bez problémov poslal do opustenej brány.

Mohamed Salah strieľa gól po veľkom zaváhaní brankára Realu Thibauta Courtoisa.
Mohamed Salah strieľa gól po veľkom zaváhaní brankára Realu Thibauta Courtoisa. (Autor: TASR/AP)

Real sa však z dvojitého úderu dokázal rýchlo spamätať, v 21. minúte znížil krížnou strelou Vinicius Junior. Hosťom sa následne zranil David Alaba.

Napriek tomu "biely balet" ešte do prestávky vyrovnal po ďalšom góle Viniciusa Juniora, ktorý ťažil z chyby Alissona. Domáci museli stráviť trpkú pilulku v podobe straty dvojgólového náskoku, to však zďaleka nebolo všetko.

V 47. minúte Modrič naservíroval loptu Militaovi a ten ju prudkou hlavičkou poslal za Alissona - 2:3. Obrana Liverpoolu túto situáciu absolútne nezvládla.

V 55. minúte už bolo 2:4, keď Benzemov pokus tečoval Gomez a pomýlil vlastného brankára. V 67. minúte francúzsky útočník zvýšil už na hrozivých 2:5 z pohľadu Liverpoolu a výrazne priblížil Real k postupu do štvrťfinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real predviedol veľkolepý obrat a zatienil školácke chyby brankárov